Yhteisövalmennukset

Seurakunnan rakentaminen – ihmisten tavoittaminen, hengellisen kasvun tukeminen, yhteyden vaaliminen ja seurakuntalaisten auttaminen lahjojensa mukaisille palvelupaikoille – on haastavaa työtä. Onnistumisprosentti kasvaa, kun päätät tiimisi kanssa oppia jatkuvasti uutta. Hengen uudistus tarjoaa tiimivalmennuksia ja mentorointia, jotta seurakuntasi voisi olla enemmän!

Kaikki valmennukset on tarkoitettu tiimeille eli ainakin yhdestä seurakunnan työntekijästä ja 2-4 seurakuntalaisesta koostuville ryhmille, joilla on seurakunnan johdon valtuutus johtaa yhteisön rakentamista seurakunnassaan.


Yhteisöhautomo


Oletko omasta yhteisöstä haaveileva seurakunnan työntekijä tai vastuunkantaja? Älä jää yksin vaan ilmoittaudu mukaan Yhteisöhautomoon!


Yhteisöhautomo on kahden vuoden valmennusprosessi, jonka aikana tiiminne saa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamisesta: miten otamme ihmisiä mukaan ja miten syntyy osallisuus; miten vahvistamme hengellisen kasvun prosessia; miten toteutamme Jumalan missiota maailmassa ja miten kasvatamme yhteisöä valtuuttavan johtajuuden kautta. Yhteisöhautomo on erikoistunut luterilaisen kirkon toimintaympäristöön.

 

  • Orientaatio syksyllä 2019. Orientaatiossa käymme läpi, mitä yhteisön perustaminen vaatii ja autamme sinua tunnistamaan, voisiko se olla sinun tehtäväsi. Orientaatioon osallistuneet ovat tiimeineen etusijalla Yhteisöhautomon osallistujia valittaessa, mutta viikonloppuun osallistuminen ei vielä sido Yhteisöhautomo-prosessiin. Kannattaa tulla rohkeasti ottamaan selvää, mistä on kyse!
  • Yhteisöhautomo 2020-2022: lähijaksot keväällä ja syksyllä, välissä käytännön toteutusta ja mentoritapaamisia. 

 Learning Community


Oletko yhteisösi kasvua ja kehittämistä miettivä yhteisönjohtaja? Learning Community -valmennus (LC) on upea mahdollisuus oppia kokeneilta seurakuntapioneereilta yhdessä samojen kysymysten kanssa kamppailevien yhteisönrakentajien kanssa.


LC on kaksivuotinen valmennusprosessi, joka toteutetaan yhteistyössä Petrus församlingenin, OPKOn sekä norjalaisen Agenda1-verkoston ja IMI Kirkenin kanssa. Se on avoin kaikille kristillisille tunnustuskunnille ja edellyttää yhteisönrakentamisen ja opetuslapseuttamisen perusteiden hallintaa.  


LC auttaa luomaan yhteisöllistä toimintakulttuuria antaen valmiuksia missionaalisen elämän luomiseen, hengellisen vanhemmuuden suhteiden synnyttämiseen sekä uskottavaan ja yhteisölliseen ihmisten tavoittamiseen evankeliumilla. LC-prosessi on jo vuosien ajan auttanut yhteisöjä eri puolilla maailmaa selkeyttämään visionsa Jumalan johdatusta etsien. Prosessin käyneet seurakunnat ovat kasvaneet niin hengellisesti kuin määrällisestikin.  


  • Orientaatiopäivä: syksyllä 2019.
  • Learning Community 2020-2022: neljä kolmipäiväistä lähijaksoa, välissä käytännön toteutusta.

 

 

Spirit-verkoston valmennukset


Haluaisitko verkostoitua muiden yhteisöllisestä, hengellisesti sytyttävästä ja uusia tavoittavasta seurakunnasta unelmoivien kanssa? Olitpa vasta alussa tai jo kokenut yhteisönrakentaja, tervetuloa mukaan alueellisiin verkostoihin!


Hengen uudistuksen alueelliset yhteisöverkostot tarjoavat yhteisönjohtajille henkilökohtaista ja vertaisryhmämentorointia sekä järjestävät noin kerran vuodessa valmennuksen yhteisöjen ydintiimeille. Ryhmämentoroinneissa pääset tutustumaan samaa näkyä kantavien ihmisten kanssa, kuulemaan muiden yhteisöjen kuulumisia, kasvamaan johtajana turvallisessa ilmapiirissä, oppimaan yhteisönrakentamisesta sekä rakentumaan hengellisesti. Alueellinen verkosto toimii jo Tampereen hiippakunnassa sekä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi Mikaelinseurakunta järjestää valmennuspäiviä Turussa.


  • Spirit-valmennus on Helsingissä Munkkiniemen kirkolla 21.9.2019. Sopii jo toimivien seurakuntayhteisöjen vastuutiimeille.    

Turun ja Tampereen hiippakunnissa Spirit-verkosto toteuttaa yhteisövalmennusta yhteistyössä hiippakuntien kanssa. Valmennus sopii erityisesti niille seurakunnille, joissa kynnys Yhteisöhautomoon tai Learning Communityyn osallistumiseen on liian korkea tai joissa halutaan uudistaa olemassa olevaa toimintaa yhteisöllisemmäksi (esim. rakentaa yhteisö olemassaolevan messun ympärille). Yhteisövalmennus on 1,5 vuoden prosessi, joka auttaa tiimejä rakentamaan ulospäinsuuntautuvia, seurakuntalaisten lahjoille ja unelmille rakentuvia sekä avaria yhteisöjä. Valmennukseen osallistutaan 4-5 hengen seurakuntalaisista ja työntekijöistä koostuvilla tiimeillä, joskin osa lähipäivistä on suunnattu vain työntekijöille. Lähijaksoja on yhteensä kuusi ja niiden välillä itse määriteltyjen käytännön askeleiden toteutusta tukee mentori.


  • Seuraava hiippakunnallinen yhteisövalmennus alkaa syksyllä 2019. Ilmoittautuminen on käynnissä 31.5.2019 asti. Mukaan valitaan viisi seurakuntaa sekä Turun että Tampereen hiippakunnista.

Jaa
Kaikki oikeudet pidätetään © 2015 HENGEN UUDISTUS KIRKOSSAMME RY