Yhteisövalmennukset


Seurakuntayhteisön rakentaminen on haastavaa työtä. Onnistumis-prosentti kasvaa, kun päätät tiimisi kanssa oppia jatkuvasti uutta. Hengen uudistus tarjoaa tiimivalmennuksia ja mentorointia, jotta seurakuntasi voisi olla enemmän!

Useimmat valmennukset on tarkoitettu tiimeille eli ainakin yhdestä seurakunnan työntekijästä ja 2-4 seurakuntalaisesta koostuville ryhmille, joilla on seurakunnan johdon valtuutus johtaa yhteisön rakentamista seurakunnassaan.I. ALOITTELEVILLE YHTEISÖILLE: YHTEISÖHAUTOMO

 

Onko teillä jo messutoimintaa tai yhteisönalku, vai haaveiletko vasta  omasta yhteisöstä? Yhteisöhautomo on sinua ja tiimiäsi varten, jotta voisitte ylittää kasvun kynnyksiä! Yhteisöhautomo löytyy myös Kirkon koulutuskalenterissa.

 

Yhteisöhautomo on kahden vuoden valmennusprosessi, joka antaa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamiseen. Se soveltuu sekä täysin uusille seurakuntayhteisöille että jo olemassa olevalle toiminnalle, josta halutaan kehittää aiempaa yhteisöllisempi. Yhteisöhautomo perustuu osittain kansainväliseen M4-valmennukseen.

Yhteisöhautomossa työstetään esimerkiksi tällaisia kysymyksiä: * Mikä on minulle sopiva rooli yhteisönrakentamisessa? * Miten uusi yhteisö syntyy? * Miten otamme ihmiset mukaan ja synnytämme osallisuuden kokemuksia? * Miten vahvistamme seurakuntalaisten hengellisen kasvun prosessia? * Miten toteutamme Jumalan missiota maailmassa? * Miten kasvatamme yhteisöä valtuuttavan johtajuuden kautta?

Koulutus alkaa keväällä 2020 ja lähijaksot toteutetaan Perheniemen kristillisellä opistolla seuraavasti: 13.-15.3.2020, 13.-15.11.2020, 12.-14.3.2021, 12.-14.11.2021 sekä yhden päivän työntekijätapaaminen elokuussa 2020. Koulutukseen voi tutustua orientaatiojaksoilla 20.-21.10.2019 Helsingissä tai 1.-2.11.2019 Oulussa. Orientaatiossa käydään läpi tulevan koulutuksen perusteita ja tarjotaan mahdollisuus henkilökohtaiseen profiilikartoitukseen omista vahvuuksista yhteisön perustajana / johtajana. Lopullisen päätöksen koulutukseen osallistumisesta voi tehdä orientaation jälkeen, sillä ilmoittautuminen päättyy 4.11.2019. 

 

Yhteisöhautomo koostuu kolmesta osasta: 

1. Lähijaksot
2. Mentorointi ja profiilikartoitus
3. Väliajan tehtävät ja kirjallisuus

Koulutukseen osallistutaan pääosin tiimeinä, joihin kuuluu 1-2 työntekijää sekä 1-4 seurakuntalaista. Kustannukset koostuvat lähijakson osallistumismaksusta (300 € /tiimi /lähijakso) ja kunkin osallistujan täysihoitohinnasta (82 € /hlö /lähijakso). Pelkästään tiimien johtajille tarkoitetut orientaatiojakso syksyllä 2019 ja työntekijöiden päivä elokuussa 2020 maksavat n. 30 euroa / osallistuja (majoitus ja ruokailut omakustanteisesti).

Lähijaksojen lisäksi oppimista auttaa kirjallisuuden lukeminen. Kurssikirjana on Timo Pöyhösen Yhteisöjen kirkko (Karas-sana 2019). Muun kirjallisuuden kurssilaiset valitsevat oman kiinnostuksensa mukaan. Hengen uudistus tarjoaa koulutetun mentorin, joka tapaa työntekijän  noin kerran kuukaudessa mahdollisuuksien mukaan kasvokkain tai etäyhteydellä.

 

 

->  III. VANHOILLE YHTEISÖILLE: GROW - LEARNING COMMUNITY


Oletko yhteisösi kasvua ja kehittämistä miettivä yhteisönjohtaja? Learning Community -valmennus (LC) on upea mahdollisuus oppia kokeneilta seurakuntapioneereilta yhdessä samojen kysymysten kanssa kamppailevien yhteisönrakentajien kanssa. Se auttaa sinua arvoioimaan seurakuntasi nykytilannetta, unelmoimaan suuremmasta, kuuntelemaan Jumalan ääntä ja tekemään päätöksiä, jotka vievät yhteisönne eteenpäin.


LC on kaksivuotinen valmennusprosessi, joka toteutetaan yhteistyössä Petrus församlingenin ja norjalaisen Agenda1-verkoston ja IMI Kirkenin kanssa. Se on avoin kaikille kristillisille tunnustuskunnille ja edellyttää yhteisönrakentamisen ja opetuslapseuttamisen perusteiden hallintaa.

 

LC auttaa luomaan yhteisöllistä toimintakulttuuria antaen valmiuksia missionaalisen elämän luomiseen, hengellisen vanhemmuuden suhteiden synnyttämiseen sekä uskottavaan ja yhteisölliseen ihmisten tavoittamiseen evankeliumilla. LC-prosessi on jo vuosien ajan auttanut yhteisöjä eri puolilla maailmaa selkeyttämään visionsa Jumalan johdatusta etsien. Prosessin käyneet seurakunnat ovat kasvaneet niin hengellisesti kuin määrällisestikin.  


  • Orientaatiopäivä: syksyllä 2019: 21.-22.10.
  • Learning Community 2020-2022: neljä kolmipäiväistä lähijaksoa: 26.-28.3.2020, 22.-24.10.2020, 18.-20.3.2021 ja 21.-23.10.2021 Maunulan kirkolla, Helsingissä (Metsäpurontie 15).

Grow LC:n hinta on 900e/vuosi eli 450e/tiimi/kerta. Hinta sisältää kurssin materiaalit sekä tarjoilut mutta ei majoituksia.

-> 

 

II. KAIKILLE YHTEISÖILLE: SPIRIT-VALMENNUKSET

Haluaisitko verkostoitua muiden yhteisöllisestä, hengellisesti sytyttävästä ja uusia tavoittavasta seurakunnasta unelmoivien kanssa? Olitpa vasta alussa tai jo kokenut yhteisönrakentaja, tervetuloa mukaan alueellisiin verkostoihin!


Hengen uudistuksen alueelliset yhteisöverkostot tarjoavat yhteisönjohtajille henkilökohtaista ja vertaisryhmämentorointia sekä järjestävät noin kerran vuodessa valmennuksen yhteisöjen ydintiimeille. Ryhmämentoroinneissa pääset tutustumaan samaa näkyä kantavien ihmisten kanssa, kuulemaan muiden yhteisöjen kuulumisia, kasvamaan johtajana turvallisessa ilmapiirissä sekä rakentumaan hengellisesti.

Alueellinen verkosto toimii jo:
* Pirkanmaalla
* Pääkaupunkiseudulla
* Turun alueella
* Lahden alueella

 

Seuraavasta Spirit-valmennuksesta ilmoitetaan aikanaan.


Turun ja Tampereen hiippakunnissa Spirit-verkosto toteuttaa yhteisövalmennusta yhteistyössä hiippakuntien kanssa. Valmennus sopii erityisesti niille seurakunnille, joissa kynnys Yhteisöhautomoon tai Learning Communityyn osallistumiseen on liian korkea tai joissa halutaan uudistaa olemassa olevaa toimintaa yhteisöllisemmäksi (esim. rakentaa yhteisö olemassaolevan messun ympärille). Yhteisövalmennus on 1,5 vuoden prosessi, joka auttaa tiimejä rakentamaan ulospäinsuuntautuvia, seurakuntalaisten lahjoille ja unelmille rakentuvia sekä avaria yhteisöjä. Valmennukseen osallistutaan 4-5 hengen seurakuntalaisista ja työntekijöistä koostuvilla tiimeillä, joskin osa lähipäivistä on suunnattu vain työntekijöille. Lähijaksoja on yhteensä kuusi ja niiden välillä itse määriteltyjen käytännön askeleiden toteutusta tukee mentori.

 

 

Seuraava yhteisövalmennus alkaa keväällä 2020, ja ilmoittautumisaika siihen on päättynyt.

 

 

->  

 

Jaa
Kaikki oikeudet pidätetään © 2015 HENGEN UUDISTUS KIRKOSSAMME RY