top of page

Jumalanpalvelusyhteisöjä Suomessa

Etsitkö itsellesi yhteisöä ja hengellistä kasvupaikkaa? Tänne on koottu tiedossamme olevia kirkon paikallisseurakuntien yhteisöjä, joihin kaikkiin olet tervetullut. 

Jos taas olet rakentamassa yhteisöä, niin paras tapa päästä vauhtiin on mennä tutustumaan johonkin toiseen jumalanpalvelusyhteisöön. Jotkin yhteisöt järjestävät myös avointen ovien päiviä, jolloin he kertovat toiminnastaan.

Tälle listalle päätyneitä messuja yhdistää se, että ne (1) toimivat kirkon / seurakunnan sisällä, ne (2) pyrkivät aidosti olemaan yhteisö eikä vain toimintamuoto ja (3) niitä rakennetaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Teologisesti yhteisöillä voi olla erilaisia näkemyksiä.

Puuttuuko yhteisösi listalta? Ovatko tiedot väärin? Laita viestiä: 

Etsi sinulle sopivin yhteisö kartalta:

verkosto_edited.jpg

VERKOSTO

Helsinki

Vuonna 1999 perustettu Helsingin Kotiryhmäverkosto on yhteisöliikkeen pioneeri. Verkosto toimii Munkkiniemen, Pihalajamäen, Espoonlahden ja Roihuvuoren kirkoissa yhteistyössä kunkin paikallisseurakunnan kanssa. Toiminnan pääpaino on kymmenissä erilaisissa pienryhmissä ja Alfa-kursseissa.

Intinktiomalja_M.jpg

FRANSSINMESSU

Rauma

Franssinmessussa on Raamatun opetusta, rukousta, ehtoollisen sakramentti, lapsille omaa erillistä ohjelmaa sekä pientä iltapalaa kaikille messun jälkeen. Ytimessä on, hyvässä ilmapiirissä, Jumalan ja toisten ihmisten kohtaaminen. 

uv varikko.jpg

UUSI VERSO

Tampere

Tampereen seurakuntien nuorten aikuisten yhteisö, joka kokoaa paljon myös muuikäisiä ja perheitä. Jumalanpalvelukset pääosin Pispalan ja Hervannan kirkossa. Messun ohella toiminnan ydintä ovat erilaiset avoimet pienyhteisöt, jotka kokoontuvat kodeissa tai muissa paikoissa.
 

majatalo.jpg

MAJATALO

Kangasala

Majatalo-illat täyttävät Kangasalan kirkon kerran kk sunnuntaisin kello 18. Teemana yhdessäolo, musiikki, rukous ja sana. Iltatee. Juontajana gospelmuusikko Pekka Simojoki. Lapsille on oma Lasten majatalo

majatalo.jpg

AIR iltamessu ja yhteisö

Muurame

Ilon iltapäivät ja AIR-messu (#armoailoarakkautta) ovat yhteisöllisiä vapaaehtoisvoimin toteutetttua seurakuntatoimintaa, johon kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan. 

kp_messukylä.jpg

KOHTAAMISPAIKKA

Tampere

Messukylän kohtaamispaikka kokoontuu pääosin Aitolahden kirkolla. Messun rinnalla painopisteenä ovat monet pienryhmät eli solut. KP:ssa käy kaikenikäisiä ja perheitä.

valonmessuslogan_edited.jpg

VALONMESSU

Järvenpää

Kaikenikäisille suunnattu matalan kynnyksen messu. Musiikkia, rukousta, yhteyttä, ehtoollista. Lapsille omaa ohjelmaa.Tervetuloa mukaan sekä osallistumaan että tekemään messua! Myös muuta toimintaa.

Yläkerta 12_16_M.jpg

YLÄKERTA

Kuusakoski

Nuorten aikuisten ja lapsiperheiden oma kokoontuminen Kuusankosken seurakuntakeskuksen nuorten tiloissa eli ylimmässä kerroksessa. Mukavaa yhdessäoloa Sanomasta tinkimättä, letkeää musiikkia ja nyyttikestitarjoilut.

polku messu1_S.jpg

POLKU

Turku

Polku on vuonna 2017 perustettu nuorten aikuisten verkosto, jota pyörittävät Turun Mikaelin- ja Katariinanseurakunnat yhdessä. Tarjolla on iltamessuja, opiskelijailtoja, pienryhmiä ja ruokaa. Väkeä käy vajaat 100.

mikaelmessu_nakybanneri.jpg

MIKAELMESSU

Turku

Mikaelin seurakunnan rennompi messu, jonka ympärille rakentuu eläväinen yhteisö. Kaikenikäisiä osallistujia on paikalla aina n. 200, myös maahanmuuttajia. Mikaelissa koko seurakuntaa rakennetaan yhteisölliseksi.

kp%20lahti_edited.jpg

KOHTAAMISPAIKKA

Lahti

KP on Mukkulan kirkolla toimiva hengellinen koti ja yhteisö. Se kokoaa kaikenikäisiä. llloissamme käy noin 200 ihmistä. Lisäksi tarjolla on mm. pienryhmiä ja leirejä. Lapsille on paljon omaa ohjelmaa.

OMA%20ilta%20v%C3%A4ke%C3%A4_edited.jpg

OMAMESSU

Rovaniemi

OMA-messu on Rovaniemen srk:n jumalanpalvelus, joka tehdään yhdessä seurakuntalaisten kesken. Lisäksi ohjelmassa on soluja, leirejä ja muuta toimintaa. Yhteisö koostuu pääosin nuorista aikuisista ja opiskelijoista.

KohtaamisPaikka jkl.jpeg

KOHTAAMISPAIKKA

Jyväskylä

KP on yhteisöjen pioneereja kokoontuen ympäri Jyväskylää. Ohjelmaa on kaikenikäisille mm. brunssikirkko, messuja, pienryhmiä ja vaikka mitä. KP on oma yhdistys mutta se toimii Jkl:n srk:n yhteydessä.

Music Sheets and a Cross

SUNNUNTAI SPECIAL

Kouvola

Messu kerran kuussa ja samoin teemailta. Messun jälkeen on kahvit ja mahdollisuus toisten kohtaamiseen. Lapsille hoitopaikka ja oma ohjelma.

missioyhteisö.png

MISSIOYHTEISÖ

Turku, Hirvensalo

Yhteisö rakentuu rukouksen, sanan tutkimisen sekä erilaisten toiminnallisten ryhmien varaan. Luovuttamatonta on kuitenkin usko Jeesukseen ja halu kohdata ihminen sellaisena kuin hän on.

Music Sheets and a Cross

TEHOMESSU

Ylöjärvi

Pääosin nuorista aikuisista koostuva mutta kaikille avoin messuyhteisön alku (2019). Lapsille pyhäkoulu ikäryhmittäin ja leikkipaikka.

valomessu.jpg

VALOMESSU

Hämeenlinna

Astetta rennompi yhdessä tehty messu, jossa pääasiana on ilo, rentous, ylistys ja yhdessä olo. Messussa lauletaan yhdessä bändin kanssa ja etsitään suhdetta Jumalaan kuunnellen ja rukoillen. Lapsille on omaa toimintaa.

TM.jpg

TUOMASMESSU

Helsinki

Suomen ensimmäinen moderni jp-yhteisö, joka kokoaa edelleen satoja kaikenikäisiä messuvieraita. Paljon muutakin toimintaa. TM:ja on eri puolilla Suomea mutta useimmat eivät halua olla varsinaisia jp-yhteisöjä.

Music Sheets and a Cross

SYKE

Toholampi

Syke on kaikille, jotka haluavat kokoontua pohtimaan kristittynä elämistä ja kasvaa uskossa. Haluamme tarjota jokaiselle paikan olla mukana. Syke on koko perheen juttu!

kp.jpg

KOHTAAMISPAIKKA

Espoonlahti

Espoonlahden seurakunnassa toimiva vapaaehtoisten verkosto, joka painottaa tavoittavaa, yhteisöllistä seurakuntaelämää. Kohtaamispaikka-messu, pienryhmät ja Alfa-kurssit kuuluvat tarjontaan.

PalatsinUusiLogo_155x80pix.jpg

PALATSISEURAKUNTA

Tampere

1995 perustettu itsenäinen luterilainen seurakuntayhteisö, joka kokoaa joitakin kymmeniä sunnuntaiseen jumalanpalvelukseen sekä pienryhmiin. 

AgricolaEdit-9.jpg

AGRICOLAMESSU

Helsinki

Virtaviivaistettu luterilainen messu Punavuoressa Helsingissä. Kynnys Colamessuun on matala. Messuun ja siihen liittyvään toimintaan voit tutustua ennakkoon vaikkapa Cola Tribe -mobiilisovelluksen kautta.

kipinä_lahti.jpg

KIPINÄMESSU

Lahti

Rennon kodikas ehtoollisjumalanpalvelus ja yhteisö. Matalan kynnyksen paikka seurakuntayhteyteen sekä Jumalan läsnäolon kohtaamiseen. Kipinämessu kokoaa työssä käyviä, opiskelevia, perheellisiä ja nuoria.

pyhäparkki.jpg

PYHÄPARKKI

Ikaalinen

PP on Ikaalisten seurakunnan kaikenikäisten yhteisö. Messun ohella on leirejä ja muuta ohjelmaa.

Messupysakkikuva_S.jpg

MESSUPYSÄKKI

Jokioinen

Pysäkki on kokonaan seurakuntalaisten toteuttama. Musiikkia, usein vieraileva puhuja, rukousta, yhteinen ehtoollinen ja lopuksi yhdessäoloa kevyen tarjoilun äärellä. 

Music Sheets and a Cross

VALOMERKKI

Valkeakoski

Koko perheen Valomerkki - messu Kappelinkirkolla. Messuissa on rento ja välitön tunnelma ja perheen pienimmillä on mahdollisuus temmeltää vapaasti. Lisäksi hieman vanhemmille lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa. 

Candles

VALONMESSU

Porvoo

Valonmessu on kerran kuussa toteutettava vapaaehtoisten toimittama rento ja vapaamuotoinen messu, jossa tärkeässä osassa ovat musiikki ja rukous ja johon ovat tervetulleita kaiken ikäiset. Messun rinnalla toimii viikottainen rukouspiiri.

Candles

SYKEYHTEISÖ

Kortesjärvi - Ylihärmä - Alahärmä

Rennolla otteella tehty messu kolmessa kappeliseurakunnassa.

Candles

TUIRAN ILTAMESSU

Tuiran kirkko, Oulu

Rennolla otteella tehty messu, jonka ympärille rakennetaan yhteisöä.

iltalakeudelle_edited.jpg

ILTA LAKEUDELLE

Seinäjoki, Törnävän kirkko

Rennolla otteella tehty messu, jonka ympärille rakennetaan yhteisöä.

bottom of page