top of page
Ohje kirkkokolehdin tilittämisestä
Hengen uudistukselle 2024

Kirkkohallitus suosittelee keräämään kirkkokolehdin Hengen uudistus kirkossamme yhdistykselle vuoden 2024 aikana. Kolehti kerätään Elinvoimaa yhteisöllisyydestä -hankkeelle, jonka tarkoitus on tukea kokonaisten paikallisseurakuntien toimintakulttuurin uudistamista kohti aitoa yhteisöllisyyttä.

Hengen uudistus on tehnyt jo yli 10 vuoden ajan yhteisövalmennuksia yhteistyössä useiden hiippakuntien ja kymmenien seurakuntien kanssa. Työ on ollut uraa uurtavaa, mistä johtuen seurakunnissa on yleensä ollut yksi tai kaksi pioneerihenkistä työntekijää, joiden johdolla on kehitetty jotakin yhteisöllistä toimintamuotoa (esimerkiksi jumalanpalvelusta). Viime aikoina kirkkoherrat ja kokonaiset seurakunnat ovat pyytäneet apua toimintakulttuurin uudistamiseen.

Tähän tarpeeseen olemme kehittäneet Elinvoimaa yhteisöllisyydestä -hankkeen, joka auttaa soveltamaan yhteisönrakentamisen periaatteita laaja-alaisesti eri työmuotojen ja kohderyhmien konteksteissa.

Elinvoimaa yhteisöllisyydestä on kaksivuotinen kehityshanke, joka koostuu kolmesta pääelementistä. Ne ovat (1) suunnittelu ja arviointi koko työyhteisön ja luottamushenkilöiden kanssa, (2) tiimivalmennus ja koulutus työntekijöille ja vapaaehtoisille sekä opitun soveltamista tukeva (3) mentorointi. Hankeessa on tällä hetkellä mukana on kaksi testiseurakuntaa ja alustavat tulokset ovat lupaavia. Lisätietoja: www.hengenuudistus.fi/kokosrk


Lahjoitusvaihtoehdot:

* Verkossa: www.hengenuudistus.fi/kolehti
* Tekstiviesti: (10€): Lähetä viesti "10E HUK" numeroon 16588.
* MobilePay: lyhytnumero 68234.Kirkossa kerätyn kolehdin tilittäminen:


Saaja: Hengen uudistus kirkossamme ry (Kumpulantie 21b, 33610 Tampere)

IBAN: FI21 2047 1800 1225 24, BIC: NDEAFIHH
Viite: 266242

Y-tunnus: 1073571-3


Lisätiedot: p. 046 921 7595


Rukousehdotus keräyksen yhteydessä:

Kiitos Jumala, että yhä kutsut ihmisiä yhteyteesi. Auta meitä elämään sinun seuraajinasi niin, että ihmiset voivat kokea sinun todellisuutesi kauttamme. Tähän emme pysty omin voimin ja siksi rukoilemme, että saisimme Voiman korkeudesta ja voisimme olla sinun todistajiasi. Rukoilemme myös Hengen uudistus kirkossamme -liikkeen puolesta ja pyydämme, että sen työ koituisi kirkkomme parhaaksi ja Jumalan valtakunnan ed
istymiseksi. Vapahtajamme nimessä, amen.

- - - - - - -


Rahankeräyslupa


Luvan numero: RA/2020/962

Toimeenpanoaika: Toistaiseksi (lupa on siis pysyvä, ei määräaikainen)
Toimeenpanoalue: Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kerätyt varat käytetään yhdistyksen harjoittamaan - koulutus- ja kurssitoimintaan - hengellisten yhteisöjen toimintaedellytysten luomiseen ja ylläpitoon - seurakuntatapahtumiin - lähetystyöhön ja diakonia-avustuksiin Venäjällä - yhdistyksen toiminnasta tiedottamiseen - radio- ja tv-ohjelmien valmistamisesta ja esittämisestä aiheutuviin kustannuksiin.

Kirkkohallituksen ohje
 

Kirkkohallitus suosittaa, että poikkeusoloissa striimattavissa jumalanpalveluksissa tarjotaan seurakuntalaisille mahdollisuus osallistua yhteistyöjärjestöjen rahankeräyksiin kolehtisuunnitelman mukaisesti. Tämä edellyttää järjestöltä voimassaolevaa rahankeräyslupaa.
 

Mikäli striimauksessa mainitaan tilinumero tai muu yksilöity maksumahdollisuus on aina ilmoitettava myös: 1) rahankeräyksen järjestäjä, 2) keräyksellä kerättävien varojen käyttötarkoitus sekä 3) lupanumero tai pienkeräysnumero. Nämä tiedot on oltava näkyvillä myös seurakunnan kotisivuilla, mikäli lahjoitusmahdollisuutta tarjotaan siellä.

qr kolehti.png
bottom of page