Ohjeet seurakunnille kirkkokolehdin tilittämisestä Hengen uudistuksen kolehtipyhänä 30.5.2021

Kirkkohallitus on määrännyt Pyhän Kolminaisuuden päivän kirkkokolehdin Hengen uudistus kirkossamme yhdistykselle. Lahjoitusvaroilla tuetaan seurakuntaelämän kehittämistä mm. kirkon tulevaisuutta luotaavan teologisen hankkeen kehittämiseksi. Hanke alkaa syksyllä 2021.

Hengen uudistuksen näyn mukaan tulevaisuudessa kirkko on yhteisöjen kirkko. Yhteisöissä seurakuntalaisten osallisuus ja hengellinen kasvu toteutuvat parhaiten. Terveet yhteisöt ovat vetovoimaisia ja palvelevat ympäristöään.

Hengen uudistus on yhteisötoiminnan edelläkävijä, sillä olemme olleet perustassa moderneja jumalanpalvelusyhteisöjä jo 90-luvulla. Nyt verkostoomme kuuluukin valtaosa kirkon yhteisönrakentajista. Valmennustemme piirissä on vuosittain noin 50 seurakuntaa.

Seurakunta voi pitää esillä keräystä verkkojumalanpalveluksessa ja somessa näin:

Lahjoitusvaihtoehdot:
* Tekstiviesti: (10€): Lähetä viesti "10E HUK" numeroon 16588.
* MobilePay: lyhytnumero 27711.
* Verkossa: www.hengenuudistus.fi/kolehti

Kiitos lahjastasi!


Kirkossa kerätyn kolehdin tilittäminen:

Saaja: Hengen uudistus kirkossamme ry (Kaarlonkatu 6, 11100 Riihimäki)

IBAN: FI21 2047 1800 1225 24, BIC: NDEAFIHH, viite: 262217. 

Y-tunnus: 1073571-3 


Lisätiedot: p. 050 575 7006


Rukousehdotus keräyksen yhteydessä:

Pyhä kolmiyhteinen Jumalamme, sinä olet malli täydellisestä rakkaudesta ja harmoniasta, sillä sinussa kaikki jumaluuden kolme persoonaa ovat täysin yhtä. Se on esikuvana meille kaikissa suhteissamme mutta aivan erityisesti seurakunnassa. Opeta meitä rakastamaan toisiamme ja rakentamaan seurakunnistamme armon yhteisöjä. Siunaa myös Hengen uudistus kirkossamme -liikkeen työtä sen tukiessa seurakuntia tässä tavoitteessa. Vapahtajamme Jeesuksen nimessä. Aamen.

- - - - - - -


Rahankeräyslupa


Luvan numero: RA/2020/962

Toimeenpanoaika: Toistaiseksi (lupa on siis pysyvä, ei määräaikainen)
Toimeenpanoalue: Koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kerätyt varat käytetään yhdistyksen harjoittamaan - koulutus- ja kurssitoimintaan - hengellisten yhteisöjen toimintaedellytysten luomiseen ja ylläpitoon - seurakuntatapahtumiin - lähetystyöhön ja diakonia-avustuksiin Venäjällä - yhdistyksen toiminnasta tiedottamiseen - radio- ja tv-ohjelmien valmistamisesta ja esittämisestä aiheutuviin kustannuksiin.

Kirkkohallituksen ohje
 

Kirkkohallitus suosittaa, että poikkeusoloissa striimattavissa jumalanpalveluksissa tarjotaan seurakuntalaisille mahdollisuus osallistua yhteistyöjärjestöjen rahankeräyksiin kolehtisuunnitelman mukaisesti. Tämä edellyttää järjestöltä voimassaolevaa rahankeräyslupaa.
 

Mikäli striimauksessa mainitaan tilinumero tai muu yksilöity maksumahdollisuus on aina ilmoitettava myös: 1) rahankeräyksen järjestäjä, 2) keräyksellä kerättävien varojen käyttötarkoitus sekä 3) lupanumero tai pienkeräysnumero. Nämä tiedot on oltava näkyvillä myös seurakunnan kotisivuilla, mikäli lahjoitusmahdollisuutta tarjotaan siellä.