top of page
pexels-emma-bauso-2253879_edited.jpg

KASVATA USKOA
– kurssi vanhemmille ja kasvattajille

Kasvata uskoa on 8-osainen videokurssi, joka on tarkoitettu kaikille kasvattajille: vanhemmille, huoltajille, mummeille, kummeille, vaareille, seurakuntien työntekijöille sekä vastuunkantajille; jokaiselle, joka haluaa auttaa lähellään olevia lapsia ja nuoria vahvistumaan suhteessaan Jumalaan.

 

Kurssi on vapaasti niin seurakuntien, yhdistysten kuin yksityishenkilöidenkin käytettävissä. Voit järjestää Kasvata uskoa -kurssin omassa seurakunnassasi, ystäväporukalle kodissasi tai katsoa kurssin itseksesi.

 

Linkit kurssivideoihin ja ladattavaan ohjaajan oppaaseen löytyvät alta.


Kurssista sanottua:

Meri.jpg

Meri Hannikainen
Äiti, kasvattaja, kirjoittaja ja New Winen lastentapahtuman johtaja

Tutustuin Rachel Turneriin kristillisen kasvatuksen konferenssissa Englannissa. Tajusin heti, että tätä Suomessa tarvitaan! En kasvanut itse uskovassa perheessä, joten omien lasten synnyttyä aloin etsiä tapaa olla kristillinen kasvattaja omille lapsilleni. Kasvata uskoa -opetukset ovat antaneet minulle konkreettisia, helposti arkeen soveltuvia toimintamalleja, jotka ovat toimineet niin omien lasteni kanssa kuin työssäni eri-ikäisten lasten, varkkien ja perheiden parissa.

Saara Kinnunen.jpg

Saara Kinnunen
Psykoterapeutti, sosiaalipsykologi, tietokirjailija, 5 lapsen äiti ja 12 lapsen mummi

Jos usko on yksityisasia, miten lapset näkevät, mitä usko merkitsee heidän vanhemmilleen tai miten se näkyy arjessa ja elämän kriiseissä? Lapsen uskon tukemisessa ei ole ensi sijassa kyse tiedon jakamisesta vaan lapsen saattelemisesta suhteeseen Jumalan kanssa. Kasvata uskoa -kurssi alleviivaa, että vanhemmat ovat lapsen uskonelämän valmentajia keskellä arkea. Kurssi on innostava, silmiä avaava ja erinomaisesti toteutettu. Toivoisin videoiden leviävän kulovalkean tavoin vanhempien keskuuteen!

Johanna 2021 kasvot.jpeg

Johanna Sandberg

Äiti, raamatunopettaja ja yhteisövalmentaja, Hengen uudistus kirkossamme ry

Lasten on helppo uskoa Jeesukseen, mutta kasvaessaan harva yhdistää Lasten Raamatun kertomukset elävään elämään. Rachel osaa viedä lapset syvemmälle, henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen Jumalan kanssa. Hän auttaa meitä aikuisia kulkemaan lasten rinnalla hengellisellä löytöretkellä heidän ehdoillaan. Siksi suosittelen tätä kurssia!

Family Garden

Kurssi pohjautuu Rachel Turnerin Parenting Children for a Life of Faith -kirjaan. Rachel Turner on kristillisen kasvatuksen pioneeri, jonka ajatukset ovat vaikuttaneet vahvasti eri kirkkokuntien kristilliseen kasvatukseen läpi Iso-Britannian. Nykyään Rachel on kirjailija ja puhuja, joka kiertää opettamassa kristillisestä kasvatuksesta eri puolilla maailmaa. Hän on käynyt opettamassa mm. Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Irlannissa, Etelä-Afrikassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi Rachel opettaa kristillistä kasvatusta tuleville kirkon työntekijöille.

Family Gardening

KASVATA USKOA

-kurssivideot

TRIMAhtava

pexels-josh-willink-701016 uusi.jpg

OHJAAJAN OPAS ryhmille

Resurssit

Tämän kurssin suomennoksen on kustantanut Hengen uudistus kirkossamme ry. Tahdomme tukea kotien hangellistä kasvatusta, sillä jokaisella sukupolvella on oikeus kuulla, että Jeesus rakastaa heitä!

Anna lahjasi kurssin ja perhetyön hyväksi!

bottom of page