20190803-15.29.15_Kanava-_Marika_Salo_Ol

Valmennukset yhteisöille

Valmennusta yhteisöille ja yhteisönrakentajille

Seurakuntayhteisön rakentaminen on haastavaa työtä. Onnistumisprosentti kasvaa, kun päätät tiimisi kanssa oppia jatkuvasti uutta. Hengen uudistuksen SPIRIT-verkosto tarjoaa tiimivalmennuksia ja mentorointia, jotta seurakuntasi voisi olla enemmän!


Useimmat valmennukset on tarkoitettu tiimeille eli ainakin yhdestä seurakunnan työntekijästä ja 2-4 seurakuntalaisesta koostuville ryhmille, joilla on seurakunnan johdon valtuutus johtaa yhteisön rakentamista seurakunnassaan.

YHTEISÖHAUTOMO

Oletko omasta yhteisöstä haaveileva seurakunnan työntekijä tai vastuunkantaja?
Älä jää yksin vaan ilmoittaudu mukaan Yhteisöhautomoon! Yhteisöhautomo löytyy
myös Kirkon koulutuskalenterista ja se toteutetaan yhteistyössä hiippakuntien kanssa.

Yhteisöhautomo Lapua 2021-2022
Valmennus on jo alkanut.

Yhteisöhautomo Mikkeli alkaa keväällä 2022 yhteistyössä Mikkelin hiippakunnan kanssa. Ilmoittautuminen on käynnissä ja mukaan mahtuu vielä. Lähijaksot pidetään Jaakkiman opistolla Ruokolahdella vuonna 2022 23.4. ja 25.-27.11. Valmennus jatkuu vuonna 2023.

Ilmoittautumiset ja tarkemmat tiedot: Step-koulutus ja Kirkon koulutuskalenteri

Yhteisöhautomo / learning community Tampere alkaa keväällä 2023
Valmennukseen otetaan tiimejä kaikkialta Suomesta.

---


Yhteisöhautomo on erityisesti uusille jumalanpalvelus- tai pienryhmäyhteisöille tarkoitettu kahden vuoden valmennusprosessi, joka antaa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamiseen. Se soveltuu sekä uusille yhteisöille että jo olemassa olevalle messulle tai muulle kokoontumiselle, josta halutaan kehittää aiempaa yhteisöllisempi. Yhteisöhautomo perustuu osittain kansainväliseen M4-valmennusohjelmaan.


Koulutukseen osallistutaan tiimeinä, joihin kuuluu 1-2 työntekijää sekä 1-4 seurakuntalaista. Kustannukset koostuvat lähijakson osallistumismaksusta (350 e / tiimi / lähijakso) ja kunkin osallistujan täysihoitohinnasta (joka vaihtelee majoituspaikasta riippuen 100–150e/hlö/lähijakso). Lisäksi koulutukseen kuuluu kerran vuodessa vain työntekijöille tarkoitettu päivä, jonka kustannus on 50 euroa / kerta. Kurssimaksu on siis koko tiimiltä yhteensä 750 euroa / vuosi. Lähijaksoille on tarvittaessa mahdollista osallistua myös etänä.

Yhteisöhautomo etsii vastauksia esimeriksi tällaisiin kysymyksiin: * Kuka on sopiva yhteisön perustajaksi? * Miten uusi yhteisö syntyy? * Miten otamme ihmiset mukaan ja miten syntyy osallisuuden kokemus? * Miten vahvistamme seurakuntalaisten hengellisen kasvun prosessia? * Miten toteutamme Jumalan missiota maailmassa? * Miten kasvatamme yhteisöä valtuuttavan johtajuuden kautta? * Miten hyödynnämme verkon mahdollisuuksia yhteisön rakentamisessa?

Yhteisöhautomo koostuu kolmesta osasta:

1. Lähijaksot (2 x vuodessa + työntekijäpäivä)
2. Mentorointi
3. Väliajan tehtävät ja kirjallisuus

Lähijaksojen välillä kokonaisuuteen kuuluu kirjallisuuden lukemista. Kurssikirjana on Timo Pöyhösen Yhteisöjen kirkko (Karas-sana 2019), ja sitä voi ostaa lähijaksolla. Muun kirjallisuuden kurssilaiset valitsevat oman kiinnostuksensa mukaan. Kokonaisuuteen kuuluu tiimistä vastaavan työntekijän ja mentorin tapaamisia noin kerran kuukaudessa joko paikan päällä tai puhelimitse. Käytettävissä olevat mentorit esitellään valmennukseen ilmoittautuneille, ja he voivat valita mentorinsa itse.Lisätietoja:
Johanna Sandberg: 050 575 7006


 

s.10-11_Uutiset_Yhteisövalmennus.jpg

ALUEVERKOSTOT

Viiden hiippakunnan alueella toimii alueellinen yhteisönrakentajien verkosto. Sen tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki yhteisöstä unelmoivat ja yhteisöä luotsaavat seurakuntien työntekijät. Tarjolla on myös alueellisia valmennuspäiviä sekä mentorointia. Lue lisää

YHTEISÖNÄ VERKOSSA WEBINAARIT


Digiloikan seuraava haaste oppia rakentamaan (hybridi)yhteisöjä eli luomaan vuorovaikutusta, mahdollistamaan osallisuutta ja luomaan hengellisen kasvun polkuja. Mitä voimme oppia seurakunnilta, joiden seurakuntaelämä verkossa on jo yhteisöllistä? Miten hyödynnämme tavoittamisen, vuorovaikutuksen ja tasavertaisen osallistumisen mahdollisuudet verkossa ja somessa? Ja miltä tämä kaikki näyttää teologian näkökulmasta? Ilmoittaudu nyt edulliseen webinaariin, joka järjestetään joka toinen tiistai klo 9-9:45 alkaen 14.9.

 

SEURAKUNTAVIERAILUT


Voit tilata Hengen uudistuksen SPIRIT-valmennusta myös omaan seurakuntaasi. Voimme esimerkiksi tulla työntekijäkokoukseen tai vapaaehtoisten illanviettoon vetämään yhteisönrakentamiseen liittyviä kokonaisuuksia.

Helppo tapa lähteä syventymään yhteisöteemaan on esimerkiksi katsoa yhdessä Yhteisöjen aika -elokuva ja vetää sen päälle parin tunnin valmennussessio (yhteensä 3 tuntia).

Voimme myös tulla kouluttamaan vapaaehtoisiasi tai esimerkiksi syventämään prosessejanne vaikka leirille. Katso srk-vierailuista lisää tästä linkistä.