top of page
20190803-15.29.15_Kanava-_Marika_Salo_Ol

Valmennukset

Koulutukset 2024

Yhteisöhautomo
Kaksivuotinen valmennusprosessi tiimeille, joka antaa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamiseen. Soveltuu sekä uusille yhteisöille että jo olemassa oleville toimintamuodoille. Valmennus on kehitetty yhteistyössä hiippakuntien kanssa.


Ajankohdat: Etä 25.1. ja 29.8. Lähi 12.-14.4. ja 25.-27.10.2024. Jatkuu vuonna 2025.
Kurssimaksu: 750 € / tiimi / vuosi.


Mentorikoulutus
​Kurssi antaa perustyökaluja ja valmiuksia tukea seurakuntalaisten ja työntekijöiden hengellistä ja mentaalista kasvua. Pääset harjoittelemaan ns. coaching -menetelmiä, opit tekemään voimallisia kysymyksiä ja vapauttamaan toisten potentiaalin.

 

Ajankohdat: 17.4., 12.-13.9. ja 20.11.2024 Tampereella
Kurssimaksu: 170 €
Majoitus ja ruoka omakustanteisesti


Ready - minustako yhteisön perustaja?
Uusi valmennusohjelma niille, joita ajatus seurakuntayhteisön perustamisesta kiinnostaa, mutta jotka haluavat työstää ajatusta ja omaa kutsumusta - sekä työntekijöille että vapaaehtoisille. Yhdeksän kuukauden prosessi, jossa on kuusi lähijaksoa Tampereella, etäopintoja sekä ryhmämentorointia.


Ajankohdat: Alkaa syksyllä 2024 ja jatkuu kevään 2025
Kurssimaksu: 600 €
Majoituksen kanssa noin 800 €


Kristittynä henkisyyden ajassa
​Uushenkisyys on kaikkialla. Mistä ilmiössä on kyse? Millaista on kristillinen spiritualiteetti, joka puhuttelee henkisiä etsijöitä ja miten kommunikoimme siitä? Kurssilla synnytämme uudenlaisia työmuotoja etsijöiden tavoittamiseen.

 

Ajankohdat: 26.1. klo 9-14 etänä ja Tampereella 22.-23.3.2024
Kurssimaksu: 120€
Täysihoitohinta noin 125 €

Armolahjojen vapauttaminen seurakunnassa
Yliluonnolliset armolahjat kuuluvat seurakuntaelämään mutta moni arkailee niiden käyttämistä. Parhaimmillaan ne kuitenkin sytyttävät seurakunnan täyteen liekkiin. Kurssilla saa käytännöllisiä valmiuksia armolahjojen vapauttamiseen ja siihen, miten armolahjoilla palvelemista johdetaan. Kurssi on tarkoitettu seurakunnan työntekijöille sekä vapaaehtoisjohtajille (esim. pienryhmän vetäjille).

Ajankohta: 2.-3.2.2024 Tampereella. Pe klo 12-21 ja la klo 10-18.
Kurssimaksu: 100 €
Omakustanteinen majoitus ja ruokailut
Kurssilaiset saavat käyttöönsä myös Armolahjat-verkkokurssin.

 

Valmennusta yhteisöille ja yhteisönrakentajille

Seurakuntayhteisön rakentaminen on haastavaa. Onnistumisprosentti kasvaa, kun päätät tiimisi kanssa oppia jatkuvasti uutta. Hengen uudistuksen SPIRIT-verkosto tarjoaa tiimivalmennuksia ja mentorointia, jotta seurakuntasi voisi olla enemmän!


Useimmat valmennukset on tarkoitettu tiimeille eli ainakin yhdestä seurakunnan työntekijästä ja 2-4 seurakuntalaisesta koostuville ryhmille, joilla on seurakunnan johdon valtuutus johtaa yhteisön rakentamista seurakunnassaan.

YHTEISÖHAUTOMO

Oletko omasta yhteisöstä haaveileva seurakunnan työntekijä tai vastuunkantaja? Älä jää yksin vaan ilmoittaudu mukaan Yhteisöhautomoon tai Learning communityyn! Molemmat valmennukset löytyvät myös Kirkon koulutuskalenterista.

1. Yhteisöhautomo Mikkeli toteutetaan yhteistyössä Mikkelin hiippakunnan kanssa yksittäinen jakso kerraallaan. Tämä tarkoittaa, että yhteisöt voivat osallistua valmennukseen kullekin jaksolle erikseen. Seuraava lähijakso on 25.11.2023 Kouvolassa. Teemana vapaaehtoisten johtaminen ja innostuksen irti päästäminen. Ilmoittaudu Kouvolan päivään: timo (ät) hengenuudistus.fi

2. Learning community -valmennus Tampereella
Valmennus on jo käynnissä. Katso lisätiedot kirkon koulutuskalenterista.

4. Yhteisöhautomo Turku alkaa keväällä 2024

Valmennukseen otetaan tiimejä kaikkialta Suomesta. Työntekijöiden päivät etänä 25.1. ja 29.8. sekä lähijaksot tiimeille Turun seudulla 12.-14.4. ja 25.-27.10. Valmennus jatkuu vuonna 2025.

---


Yhteisöhautomo on jumalanpalvelus- tai pienryhmäyhteisöille tarkoitettu kahden vuoden valmennusprosessi, joka antaa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamiseen. Se soveltuu sekä uusille yhteisöille että jo olemassa olevalle messulle tai muulle kokoontumiselle, josta halutaan kehittää aiempaa yhteisöllisempi.

Valmennukseen osallistutaan tiimeinä, joihin kuuluu 1-2 työntekijää sekä 1-4 seurakuntalaista. Kustannukset koostuvat lähijakson osallistumismaksusta (350 e / tiimi / lähijakso) ja kunkin osallistujan täysihoitohinnasta (joka vaihtelee majoituspaikasta riippuen 100–150e /hlö /lähijakso). Lisäksi koulutukseen kuuluu kerran vuodessa vain työntekijöille tarkoitettu päivä, jonka kustannus on 50 euroa / kerta. Kurssimaksu on siis koko tiimiltä yhteensä 750 euroa / vuosi.

Valmennukset koostuvat kolmesta osasta:

1. Lähijaksot (2 x vuodessa + työntekijäpäivä)
2. Mentorointi
3. Väliajan tehtävät ja kirjallisuus


Lähijaksojen välillä kokonaisuuteen kuuluu kirjallisuuden lukemista. Yhteisöhautomon kurssikirjana on Timo Pöyhösen Yhteisöjen kirkko (Karas-sana 2019), ja sitä voi ostaa lähijaksolla. Muun kirjallisuuden kurssilaiset valitsevat oman kiinnostuksensa mukaan. Kokonaisuuteen kuuluu tiimistä vastaavan työntekijän ja mentorin tapaamisia noin kerran kuukaudessa joko paikan päällä tai puhelimitse. Käytettävissä olevat mentorit esitellään valmennukseen ilmoittautuneille, ja he voivat valita mentorinsa itse.

Lisätietoja: 046 921 7595 / Timo Pöyhönen

 

Yhteisönrakentajien ilmaiset webinaarit
tiistaisin klo 9-9:45

Napakka alustus ja tilaa keskustelulle. Loppuu aina viimeistään 9:45

Syksyn aiheita:
* 12.9. Kutsumuskipinää etsimässä
* 10.10. Uushenkisten tavoittaminen

* 14.11. Perhetyön uudet tuulet
* 12.12. Anteliaisuus osana yhteisön DNA:ta
 

Yhteisön vetäjien aamukahvit -webinaari

> LINKKI WEBINAARIIN 

ALUEVERKOSTOT

Viiden hiippakunnan alueella toimii alueellinen yhteisönrakentajien verkosto. Sen tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki yhteisöstä unelmoivat ja yhteisöä luotsaavat seurakuntien työntekijät. Tarjolla on myös alueellisia valmennuspäiviä sekä mentorointia. Lue lisää

bottom of page