20190803-15.29.15_Kanava-_Marika_Salo_Ol

Valmennukset yhteisöille

Valmennusta yhteisöille ja yhteisönrakentajille

Seurakuntayhteisön rakentaminen on haastavaa työtä. Onnistumisprosentti kasvaa, kun päätät tiimisi kanssa oppia jatkuvasti uutta. Hengen uudistuksen SPIRIT-verkosto tarjoaa tiimivalmennuksia ja mentorointia, jotta seurakuntasi voisi olla enemmän!

Useimmat valmennukset on tarkoitettu tiimeille eli ainakin yhdestä seurakunnan työntekijästä ja 2-4 seurakuntalaisesta koostuville ryhmille, joilla on seurakunnan johdon valtuutus johtaa yhteisön rakentamista seurakunnassaan.

UUSILLE YHTEISÖILLE: YHTEISÖHAUTOMO

Oletko omasta yhteisöstä haaveileva seurakunnan työntekijä tai vastuunkantaja? Älä jää yksin vaan ilmoittaudu mukaan Yhteisöhautomoon! Yhteisöhautomo löytyy myös Kirkon koulutuskalenterista ja se toteutetaan yhteistyössä hiippakuntien kanssa.

Yhteisöhautomo Lapua alkaa keväällä 2021 yhteistyössä Lapuan hiippakunan kanssa. Lähijaksot seuraavasti: 12.-14.3.2021, 12.-14.11.2021 sekä alustavasti 11.-13.3.2022 ja 18.-20.11.2022. Huom: Valmennus on jo alkanut!

Yhteisöhautomo Mikkeli alkaa keväällä 2022 yhteistyössä Mikkelin hiippakunnan kanssa. Ilmoittautuminen käynnistyy kirkon koulutuskalenterin julkaisun myötä elokuussa 2021. Otamme mukaan ensisijaisesti Mikkelin hiippakunnan seurakuntia ja muita seurakuntia, mikäli tilaa on. Lähijaksot vuonna 2022 ovat 22.-24.4. ja 25.-27.11. Lisäksi pelkästään työntekijöille on orientaatiojakso 20.-21.1. ja johtajuuspäivä 25.8. Valmennus jatkuu vuonna 2023.

Yhteisöhautomo Tampere alkaa syksyllä 2022
Ilmoittautuminen käynnistyy kirkon koulutuskalenterin myötä elokuussa 2021. Lisätiedot ja ajankohdat vahvistuvat myöhemmin mutta alustavasti orientaatio on 4.-5.9.2022 ja ensimmäinen lähijakso on 9.-11.12.2022 ja prosessi jatkuu vuonna 2023. Valmennukseen otetaan tiimejä kaikkialta Suomesta.

---


Yhteisöhautomo on erityisesti uusille jumalanpalvelus- tai pienryhmäyhteisöille tarkoitettu kahden vuoden valmennusprosessi, joka antaa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamiseen. Se soveltuu sekä uusille yhteisöille että jo olemassa olevalle messulle tai muulle kokoontumiselle, josta halutaan kehittää aiempaa yhteisöllisempi. Yhteisöhautomo perustuu osittain kansainväliseen M4-valmennusohjelmaan.


Koulutukseen osallistutaan tiimeinä, joihin kuuluu 1-2 työntekijää sekä 1-4 seurakuntalaista. Kustannukset koostuvat lähijakson osallistumismaksusta (375 e / tiimi / lähijakso) ja kunkin osallistujan täysihoitohinnasta (joka vaihtelee majoituspaikasta riippuen 100–150e/hlö/lähijakso).

Yhteisöhautomo etsii vastauksia esimeriksi tällaisiin kysymyksiin: * Kuka on sopiva yhteisön perustajaksi? * Miten uusi yhteisö syntyy? * Miten otamme ihmiset mukaan ja miten syntyy osallisuuden kokemus? * Miten vahvistamme seurakuntalaisten hengellisen kasvun prosessia? * Miten toteutamme Jumalan missiota maailmassa? * Miten kasvatamme yhteisöä valtuuttavan johtajuuden kautta?

Yhteisöhautomo koostuu kolmesta osasta:

1. Lähijaksot
2. Mentorointi
3. Väliajan tehtävät ja kirjallisuus

Lähijaksojen välillä kokonaisuuteen kuuluu kirjallisuuden lukemista. Kurssikirjana on Timo Pöyhösen Yhteisöjen kirkko (Karas-sana 2019), ja sitä voi ostaa lähijaksolla. Muun kirjallisuuden kurssilaiset valitsevat oman kiinnostuksensa mukaan. Kokonaisuuteen kuuluu tiimistä vastaavan työntekijän ja mentorin tapaamisia noin kerran kuukaudessa joko paikan päällä tai puhelimitse. Käytettävissä olevat mentorit esitellään valmennukseen ilmoittautuneille, ja he voivat valita mentorinsa itse.Lisätietoja:
Johanna Sandberg: 050 575 7006

 

ALUEVERKOSTOT

Viiden hiippakunnan alueella toimii alueellinen yhteisönrakentajien verkosto. Sen tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki yhteisöstä unelmoivat ja yhteisöä luotsaavat seurakuntien työntekijät. Tarjolla on myös alueellisia valmennuspäiviä sekä mentorointia. Lue lisää

 

SEURAKUNTAVIERAILUT

Voit tilata Hengen uudistuksen SPIRIT-valmennusta myös omaan seurakuntaasi. Voimme esimerkiksi tulla työntekijäkokoukseen tai vapaaehtoisten illanviettoon vetämään yhteisönrakentamiseen liittyviä kokonaisuuksia.

Helppo tapa lähteä syventymään yhteisöteemaan on esimerkiksi katsoa yhdessä Yhteisöjen aika -elokuva ja vetää sen päälle parin tunnin valmennussessio (yhteensä 3 tuntia).

Voimme myös tulla kouluttamaan vapaaehtoisiasi tai esimerkiksi syventämään prosessejanne vaikka leirille. Katso srk-vierailuista lisää tästä linkistä.