top of page
20190803-15.29.15_Kanava-_Marika_Salo_Ol

Valmennukset yhteisöille

Valmennusta yhteisöille ja yhteisönrakentajille

Seurakuntayhteisön rakentaminen on haastavaa. Onnistumisprosentti kasvaa, kun päätät tiimisi kanssa oppia jatkuvasti uutta. Hengen uudistuksen SPIRIT-verkosto tarjoaa tiimivalmennuksia ja mentorointia, jotta seurakuntasi voisi olla enemmän!


Useimmat valmennukset on tarkoitettu tiimeille eli ainakin yhdestä seurakunnan työntekijästä ja 2-4 seurakuntalaisesta koostuville ryhmille, joilla on seurakunnan johdon valtuutus johtaa yhteisön rakentamista seurakunnassaan.

YHTEISÖHAUTOMO

Oletko omasta yhteisöstä haaveileva seurakunnan työntekijä tai vastuunkantaja? Älä jää yksin vaan ilmoittaudu mukaan Yhteisöhautomoon tai Learning communityyn! Molemmat valmennukset löytyvät myös Kirkon koulutuskalenterista.

1. Yhteisöhautomo Mikkeli toteutetaan yhteistyössä Mikkelin hiippakunnan kanssa yksittäinen jakso kerraallaan. Tämä tarkoittaa, että yhteisöt voivat osallistua valmennukseen kullekin jaksolle erikseen. Seuraava lähijakso on 25.11.2023 Kouvolassa.

2. Learning community -valmennus Tampereella
Valmennus on jo käynnissä. Katso lisätiedot kirkon koulutuskalenterista.

4. Yhteisöhautomo Turku alkaa keväällä 2024

Valmennukseen otetaan tiimejä kaikkialta Suomesta. Työntekijöiden päivät etänä 25.1. ja 29.8. sekä lähijaksot tiimeille Turun seudulla 12.-14.4. ja 25.-27.10. Valmennus jatkuu vuonna 2025.

---


Yhteisöhautomo on jumalanpalvelus- tai pienryhmäyhteisöille tarkoitettu kahden vuoden valmennusprosessi, joka antaa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamiseen. Se soveltuu sekä uusille yhteisöille että jo olemassa olevalle messulle tai muulle kokoontumiselle, josta halutaan kehittää aiempaa yhteisöllisempi.

Valmennukseen osallistutaan tiimeinä, joihin kuuluu 1-2 työntekijää sekä 1-4 seurakuntalaista. Kustannukset koostuvat lähijakson osallistumismaksusta (350 e / tiimi / lähijakso) ja kunkin osallistujan täysihoitohinnasta (joka vaihtelee majoituspaikasta riippuen 100–150e /hlö /lähijakso). Lisäksi koulutukseen kuuluu kerran vuodessa vain työntekijöille tarkoitettu päivä, jonka kustannus on 50 euroa / kerta. Kurssimaksu on siis koko tiimiltä yhteensä 750 euroa / vuosi.

Valmennukset koostuvat kolmesta osasta:

1. Lähijaksot (2 x vuodessa + työntekijäpäivä)
2. Mentorointi
3. Väliajan tehtävät ja kirjallisuus


Lähijaksojen välillä kokonaisuuteen kuuluu kirjallisuuden lukemista. Yhteisöhautomon kurssikirjana on Timo Pöyhösen Yhteisöjen kirkko (Karas-sana 2019), ja sitä voi ostaa lähijaksolla. Muun kirjallisuuden kurssilaiset valitsevat oman kiinnostuksensa mukaan. Kokonaisuuteen kuuluu tiimistä vastaavan työntekijän ja mentorin tapaamisia noin kerran kuukaudessa joko paikan päällä tai puhelimitse. Käytettävissä olevat mentorit esitellään valmennukseen ilmoittautuneille, ja he voivat valita mentorinsa itse.

Lisätietoja:
Johanna Sandberg: 050 575 7006

 

Yhteisön vetäjien aamukahvit -webinaari

> LINKKI WEBINAARIIN 

Tiistaisin klo 9-9:45
* 31.1.
* 28.2.
* 28.3.
* 25.4.
* 23.5.

Aiheet ja alustajat selviävät lähiaikoina. Luvassa on asiaa mm. yhteisönjohtajan kriiseistä sekä kirkkoherran näkökulmia yhteisöihin seurakunnassa.

ALUEVERKOSTOT

Viiden hiippakunnan alueella toimii alueellinen yhteisönrakentajien verkosto. Sen tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki yhteisöstä unelmoivat ja yhteisöä luotsaavat seurakuntien työntekijät. Tarjolla on myös alueellisia valmennuspäiviä sekä mentorointia. Lue lisää

bottom of page