Valmennukset yhteisöille

Valmennusta yhteisöille ja yhteisönrakentajille

Seurakuntayhteisön rakentaminen on haastavaa työtä. Onnistumisprosentti kasvaa, kun päätät tiimisi kanssa oppia jatkuvasti uutta. Hengen uudistuksen SPIRIT-verkosto tarjoaa tiimivalmennuksia ja mentorointia, jotta seurakuntasi voisi olla enemmän!

Useimmat valmennukset on tarkoitettu tiimeille eli ainakin yhdestä seurakunnan työntekijästä ja 2-4 seurakuntalaisesta koostuville ryhmille, joilla on seurakunnan johdon valtuutus johtaa yhteisön rakentamista seurakunnassaan.

UUSILLE YHTEISÖILLE: YHTEISÖHAUTOMO

Oletko omasta yhteisöstä haaveileva seurakunnan työntekijä tai vastuunkantaja? Älä jää yksin vaan ilmoittaudu mukaan Yhteisöhautomoon! Yhteisöhautomo löytyy myös Kirkon koulutuskalenterista ja se toteutetaan yhteistyössä Lapuan hiippakunnan kanssa.

Valmennusohjelma alkaa keväällä 2021 ja lähijaksot toteutetaan seuraavasti: 13.–14.11.2020 (vapaaehtoinen ekstra), 12.-14.3.2021, 12.-14.11.2021 sekä alustavasti 11.-13.3.2022 ja 18.-20.11.2022.


Yhteisöhautomo on erityisesti uusille jumalanpalvelus- ja pienryhmäyhteisöille tarkoitettu kahden vuoden valmennusprosessi, joka antaa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamiseen. Se soveltuu sekä täysin uusille yhteisöille että jo olemassa olevalle messulle tai muulle kokoontumiselle, josta halutaan kehittää aiempaa yhteisöllisempää. Yhteisöhautomo perustuu osittain kansainväliseen M4-menetelmään.


Koulutukseen osallistutaan pääosin tiimeinä, joihin kuuluu 1-2 työntekijää sekä 1-4 seurakuntalaista. Kustannukset koostuvat lähijakson osallistumismaksusta (n. 350 e / tiimi / lähijakso) ja kunkin osallistujan täysihoitohinnasta (joka vaihtelee majoituspaikasta riippuen 100–150e/hlö/lähijakso).

Yhteisöhautomo etsii vastauksia esimeriksi tällaisiin kysymyksiin: * Kuka on sopiva yhteisön perustajaksi? * Miten uusi yhteisö syntyy? * Miten otamme ihmiset mukaan ja miten syntyy osallisuuden kokemus? * Miten vahvistamme seurakuntalaisten hengellisen kasvun prosessia? * Miten toteutamme Jumalan missiota maailmassa? * Miten kasvatamme yhteisöä valtuuttavan johtajuuden kautta?

Yhteisöhautomo koostuu kolmesta osasta:

1. Lähijaksot
2. Mentorointi
3. Väliajan tehtävät ja kirjallisuus

Lähijaksojen välillä kokonaisuuteen kuuluu kirjallisuuden lukemista. Kurssikirjana on Timo Pöyhösen Yhteisöjen kirkko (Karas-sana 2019), ja sen voi tilata lähijaksolla ostettavaksi. Muun kirjallisuuden kurssilaiset valitsevat oman kiinnostuksensa mukaan. Kokonaisuuteen kuuluu tiimistä vastaavan työntekijän ja mentorin tapaamisia noin kerran kuukaudessa joko paikan päällä tai puhelimitse. Käytettävissä olevat mentorit esitellään valmennukseen ilmoittautuneille, ja he voivat valita mentorinsa itse.

Y
hteisöhautomo järjestetään yhteistyössä Lapuan hiippakunnan kanssa. Sinne ovat tervetulleita tiimit kaikista hiippakunnista.

Lisätietoja:
Johanna Sandberg: 050 575 7006
Jukka Jämsén: 0400 945 120

VAKIINTUNEILLE YHTEISÖILLE: LEARNING COMMUNITY

Oletko yhteisösi kasvua ja kehittämistä miettivä yhteisönjohtaja? Learning Community -valmennus (LC) on upea mahdollisuus oppia kokeneilta seurakuntapioneereilta yhdessä samojen kysymysten kanssa kamppailevien yhteisönrakentajien kanssa. Se auttaa sinua arvoioimaan seurakuntasi nykytilannetta, unelmoimaan suuremmasta, kuuntelemaan Jumalan ääntä ja tekemään päätöksiä, jotka vievät yhteisönne eteenpäin.

LC on kaksivuotinen valmennusprosessi, joka toteutetaan yhteistyössä Petrus församlingenin ja norjalaisen Agenda1-verkoston ja IMI Kirkenin kanssa. Se on avoin kaikille kristillisille tunnustuskunnille.

LC auttaa luomaan yhteisöllistä toimintakulttuuria antaen valmiuksia missionaalisen elämän luomiseen, hengellisen vanhemmuuden suhteiden synnyttämiseen sekä uskottavaan ja yhteisölliseen ihmisten tavoittamiseen evankeliumilla. LC-prosessi on jo vuosien ajan auttanut yhteisöjä eri puolilla maailmaa selkeyttämään visionsa Jumalan johdatusta etsien. Prosessin käyneet seurakunnat ovat kasvaneet niin hengellisesti kuin määrällisestikin.  ​

  • Learning Community 2020-2022: neljä kolmipäiväistä lähijaksoa: 22.-24.10.2020, 18.-20.3.2021 ja 21.-23.10.2021 Maunulan kirkolla, Helsingissä (Metsäpurontie 15).


Grow LC:n hinta on 450e/tiimi/kerta. Hinta sisältää kurssin materiaalit sekä tarjoilut mutta ei majoituksia. Valmennus on jo alkanut mutta kysele vielä jos pääsisitte keväällä mukaan!

Lisätiedot: Benjamin Sandell 045 630 0237

ALUEVERKOSTOT

Haluaisitko verkostoitua muiden yhteisöllisestä, hengellisesti sytyttävästä ja uusia tavoittavasta seurakunnasta unelmoivien kanssa? Olitpa vasta alussa tai jo kokenut yhteisönrakentaja, tervetuloa mukaan Spirit-verkostoon!

Spirit-verkoston alueelliset johtajatapaamiset tarjoavat yhteisönjohtajille ja työntekijöille henkilökohtaista- ja vertaisryhmämentorointia sekä järjestävät valmennuksia yhteisöjen ydintiimeille. Ryhmämentoroinneissa pääset tutustumaan samaa näkyä kantavien ihmisten kanssa, kuulemaan muiden yhteisöjen kuulumisia, kasvamaan johtajana turvallisessa ilmapiirissä sekä rakentumaan hengellisesti.

Alueellinen verkosto toimii jo:
* Pirkanmaalla (pe 29.1.21 klo 9-12 Pispalan kirkolla)
* Pääkaupunkiseudulla (pe 15.1.21 klo 9-12 Munkkiniemen kirkolla)
* Lahden alueella (pe 19.2.21 klo 9-12)
* Turun hiippakunnassa (pe 5.3.21 klo 9-12 Mikaelin seurakuntatalolla)

+ Käynnistelemme tapaamisia Lapuan hiippakunnassa.

Mikäli haluat mukaan, klikkaa alla olevaa palkkia ja ilmoittaudu mukaan alueesi sähköpostilistalle. Kaikille yhteisöjen johtajille ja työntekijöille avoimia tapaamisia on noin kaksi kertaa kaudessa.


MENTOROINTI


Kaipaatko keskustelukumppania yhteisön rakentamisen haasteisiin? Pääsääntöisesti voimme tarjota mentorin vain työntekijöille, jotka johtavat olemassa olevia tai perusteilla olevia yhteisöjä luterilaisen kirkon piirissä. Ota yhteyttä, mikäli haluat kuulla lisää.

 

SEURAKUNTAVIERAILUT

Voit tilata Hengen uudistuksen SPIRIT-valmennusta myös omaan seurakuntaasi. Voimme esimerkiksi tulla työntekijäkokoukseen tai vapaaehtoisten illanviettoon vetämään yhteisönrakentamiseen liittyviä kokonaisuuksia.

Helppo tapa lähteä syventymään yhteisöteemaan on esimerkiksi katsoa yhdessä Yhteisöjen aika -elokuva ja vetää sen päälle parin tunnin valmennussessio (yhteensä 3 tuntia).

Voimme myös tulla kouluttamaan vapaaehtoisiasi tai esimerkiksi syventämään prosessejanne vaikka leirille. Katso srk-vierailuista lisää tästä linkistä.