top of page
101345808_101158701606957_18500532129580

MITÄ TULEE KANSANKIRKON JÄLKEEN?

Kirkon itseymmärrys on prosessissa. Kansankirkollinen todellisuus on murtumassa mutta uusi suunta ei ole vielä hahmottunut. Nyt on aika käydä keskustelua ja etsiä tietä eteenpäin.

Kirkon rakentajien foorumi on avoin keskusteluympäristö, jossa käydään rakentavaa dialogia kirkon tulevaisuudesta. Tarjoamme turvallisen foorumin etsiä uutta vahvalle perustalle rakentaen.

Tule mukaan liittymällä Facebook-ryhmään tai osallistumalla tapahtumiin!
 

KIRKON RAKENTAJIEN FOORUMIT SYKSYLLÄ 2021

Syksyllä 2021 pidettiin Kirkon rakentajien foorumeita Tampereella, Helsingissä ja Mikkelissä. Päivissä visioitiin, mitä tulee kansankirkon jälkeen. Taustamateriaalina oli Jokin meitä yhdistää - näky kansankirkon jälkeisestä kirkosta (Kirjapaja 2021).

Katso ja kuuntele joitakin seminaarien alustuksista:

jokin yhdistää kansi.jpg

JOKIN MEITÄ YHDISTÄÄ

kirjauutuus, joka piirtää avaa innostavia näkökulmia kirkkomme päätunnustuksen kirkkokäsitykseen.

Tämä kirja on kutsu keskusteluun. Kansankirkko, koko kansan kuuluminen kirkkoon ei ole enää itsestäänselvyys. Kirkko on tilanteessa, jossa se joutuu tai saa etsiä uudestaan identiteettiään ja tapaansa toimia. Mikä kirkko on? Mikä on sen tehtävä?

Tämän kirjan puheenvuoroissa pohditaan kristillisen kirkon pienintä yhteistä määrittäjää Tunnustuskirjojen valossa, maalataan kuvaa sateenvarjokirkosta, jonka alle mahtuu monenlaisia yhteisöjä ja käytänteitä, unelmoidaan yhteisöllisyydestä ja keskitytään siihen, mikä yhdistää.


 

BLOGI
bottom of page