101345808_101158701606957_18500532129580

MILLAISEN KIRKON RAKENTAISIT JOS SAISIT ALOITTAA ALUSTA?

Kun koronakriisi päättyy kirkolle aukeaa ainutkertainen mahdollisuus aloittaa alusta. Nyt voimme miettiä ja unelmoida, millaisen seurakunnan haluamme oikeasti rakentaa.

Kirkon rakentajien foorumi (KRF) on avoin keskusteluympäristö, joka käy rakentavaa dialogia kirkon tulevaisuudesta. Haluamme tarjota turvallisen foorumin kirkon vaikuttajille etsiä uusia ja luovia ratkaisuja vahvalle perustalle rakentaen.

Voit tulla mukaan liittymällä KRF:n Facebook-ryhmään tai osallistumalla tapahtumiin.

jokin yhdistää kansi.jpg

JOKIN MEITÄ YHDISTÄÄ

kirjauutuus, joka piirtää avaa innostavia näkökulmia kirkkomme päätunnustuksen kirkkokäsitykseen.

Tämä kirja on kutsu keskusteluun. Kansankirkko, koko kansan kuuluminen kirkkoon ei ole enää itsestäänselvyys. Kirkko on tilanteessa, jossa se joutuu tai saa etsiä uudestaan identiteettiään ja tapaansa toimia. Mikä kirkko on? Mikä on sen tehtävä?

Tämän kirjan puheenvuoroissa pohditaan kristillisen kirkon pienintä yhteistä määrittäjää Tunnustuskirjojen valossa, maalataan kuvaa sateenvarjokirkosta, jonka alle mahtuu monenlaisia yhteisöjä ja käytänteitä, unelmoidaan yhteisöllisyydestä ja keskitytään siihen, mikä yhdistää.


 

KIRKON RAKENTAJIEN FOORUMIT SYKSYLLÄ 2021

Korkeatasoinen seminaaripäivä papeille, muille työntekijöille, opiskelijoille ja vastuunkantajille. Päivässä visioimme, millainen on koronan uudistama kirkko ja mitä tulee kansankirkon jälkeen. Taustamateriaalina kirja Jokin meitä yhdistää - näky kansankirkon jälkeisestä kirkosta (Kirjapaja 2021).

Seminaareissa ovat mukana kirkko-opin erityisasiantuntija professori Veli-Matti Kärkkäinen Kaliforniasta, alueen piispa Teemu Laajasalo, Matti Repo tai Seppo Häkkinen, pastori Timo Pöyhönen, yhteisövalmentaja TM Johanna Sandberg. Lisäksi Tampereella ja Helsingissä alustaa eksegetiikan dosentti Outi Lehtipuu ja Mikkelissä TT Matti Wirilander.

* La 11.9. klo 10-16 Kirkonmäen srk-talo (Otavankatu 9), Mikkeli
* To 16.9. klo 10-16 Pispalan kirkko (Pispalan valtatie 16), Tampere
* To 28.10. klo 9:30-16 Munkkivuoren kirkko (Raumantie 3), Helsinki


Ennakkoilmoittautuneille vapaa pääsy ja tarjoilua!

velimatti.jpg
outi%20lehtipuu_edited.jpg
ILMOITTAUTUMINEN
Paikka ja aika

Kiitos ilmoittautumisesta!

STRIIMI

Tapahtumiin voi osallistua myös etänä. Etukäteisilmoittautuminen on silloinkin suositeltavaa. Etäyhteys tapahtuu Zoomilla, jonka osoite on: klikkaa tästä (salasana: KRF)

BLOGI
AINEISTOT

Tähän alle kerätään kaikki Kirkon rakentajien foorumin esitelmät, taustamateriaalit, videot, radio-ohjelmat jne. Galleria on toistaiseksi vielä tyhjä.

Video
Video

esimerkki

Luento
Luento

esimerkki

Luentorunko
Luentorunko

esimerkki

Radio-ohjelma
Radio-ohjelma
Luento
Luento
Luentodiat
Luentodiat
Piispan tervehdys
Piispan tervehdys
Puhe
Puhe
Kirja
Kirja