top of page

Seurakunnan viisi uudistusta

Kuuntelin aamulla Rick Warrenin videon, jossa hän haastaa omaa kirkkokuntaansa eli etelän babtisteja muutoksen matkalle. Warren on huolissaan siitä, että koko kirkkokunta on syöksykierteessä ja kaiken keskellä kiistelee toisarvoisista asioista. Se on menettänyt 17 miljoonaa jäsentä viime vuosikymmeninä, ja peräti puoli miljoonaa viime vuoden aikana. Videosarjasta voisi olla apua myös oman kirkkomme haasteita ajatellen - vaikka toki konteksti ja kysymykset ovat erilaisia.

Videolla Warren luettelee viisi uudistusta, jotka seurakunnan pitää kokea, jotta siitä voi tulla kasvava. Lista perustuu Warrenin valtavan laajaan kokemukseen seurakuntien kehittämistyöstä eri puolilta maailmaa.

1. Hengellinen uudistuminen = rakkaus Jumalaan syttyy ja intohimo palaa sydämeen

2. Ihmissuhteiden uudistuminen = keskinäinen rakkaus ja yhteisöllisyys alkavat kukoistaa seurakunnassa

3. Missionaalinen uudistuminen = seurakuntalaiset innostuvat tarkoituksestaan eli evankeliumin levittämisestä

4. Rakenteellinen uudistuminen = kasvua rajoittavat rakenteet ja toimimattomat työmuodot karsitaan ja luodaan kasvua tukevia käytänteitä

5. Kulttuurillinen uudistuminen = seurakunnan kulttuuri alkaa ruokkia kasvua ja muutoksesta tulee pysyvä olotila

Tärkeää ovat paitsi listan asiat, niin myös niiden järjestys. Muutos ei esimerkiksi ala rakenteellisesta tai toimintakulttuurin muuttamisesta vaan ensin sydämestä ja sitten ihmissuhteista.

Mitä ajatuksia herää?

(Jos Warren ei ole tuttu, niin googlaa!)


82 views0 comments

Recent Posts

See All

Messu voi kasvaa!

En liene ainoa, jota järkytti YLE:n juttu (10.5.) siitä, että papit eivät arvosta messua kuten ennen. Toki valtaosalle messu oli vielä tärkeä, mutta yhä harvemmalle enää supertärkeä. Siis papeille! To

Comments


bottom of page