Yhteisöhautomon mentorit

Hyvä Yhteisöhautomoon osallistuvan tiimin johtaja!

Alla esittäytyvät verkostoomme kuuluvat mentorit, jotka ovat käyneet Yhteisöhautomoon liittyvän M4-mentorointikoulutuksen ja ovat käytettävissäsi. Olethan itse yhteydessä valitsemaasi henkilöön.

MIKA KILKKI

Pastori,

Jyväskylän KohtaamisPaikka

Olin mukana aloittamassa Jyväskylän seurakunnan yhteydessä toimivaa KohtaamisPaikkaa vuonna 1999, ja olen ollut yhteisön pappi siitä lähtien. Aloittaessamme KohtaamisPaikkaa en tuntenut vastaavassa tilanteessa olevia pappeja. Sitten kun olimme aloittaneet, luin jostain, että Helsingin Verkosto on aloittamassa toimintaansa myös. Se oli tärkeä linkki, tosin olimme kumpikin yhteisö pioneerivaiheessa. Tilanne Suomessa on nyt parempi, mentorinkin voi jopa valita!

044 079 8616 Sähköposti

REETTA KALTEENMÄKI

Johtava rippikoulu- ja nuorisotyön pappi, Lahden srk-yhtymä.

Toimin yhteisönrakentajien verkoston koollekutsujana Lahden seudulla sekä tuen yhteisöjen syntymistä paikallisseurakunnissa. Lisäksi rakennan Lahdessa neljä vuotta vanhaa Kipinämessu-jumalanpalvelusyhteisöä yhtenä neljästä työntekijästä.

Olen ollut myös aloittamassa ja rakentamassa nuorten aikuisten Glow-yhteisöä Helsingissä Kotiryhmäverkostossa aluksi vapaaehtoisjohtajana ja myöhemmin osa-aikaisena työntekijänä.

Haluan mentorina välittää rohkeutta kokeilla uutta, vaikka välillä epäonnistuisi. Haluan tarjota mahdollisuuksia innostua ja etsiä yhdessä suuntaa yhteisön rakentamiselle. Erityisesti pienryhmät ja seurakuntalaisten kutsuminen mukaan tekemään yhdessä ovat lähellä sydäntäni.

044 719 1472 Sähköposti

MIKA FALK

Toiminnanjohtaja,

Lahden Kohtaamispaikka

Olen 41-vuotias, kolmen lapsen perheenisä ja yhteisövetäjä Lahdesta. Ennen Kohtaamispaikkaa työkokemusta kertyi kirkon nuorisotyönohjaajana paikallisseurakunnasta sekä Kansanlähetyksestä niin paikallistyöstä kuin valtakunnallisestikin. Matkan varrella olen opiskellut johtajuutta (JET). Oma näkyni on rakentaa “kaikenikäisten yhteisöä”, jossa et voi olla väärän ikäinen tai väärässä elämäntilanteessa. Yhteisömme palkatut henkilöstöresurssit ovat hyvin niukat, joten pyrimme rakentamaan mahdollisimman paljon sen varaan, että ihmiset löytävät omat lahjansa ja paikkansa palvella yhteisössä.


Yhteisöämme ja omaa hengellisyyttäni voisi kuvata Jeesus keskeiseksi, matalakirkolliseksi, Raamatun äärelle hakeutuvaksi, paljon rukousta, bändivetoista ylistystä ja lapsista lähteviä elämän ääniä.


Mentorina tahdon rohkaista ja auttaa sinua kasvamaan sinun näköiseksesi yhteisönvetäjäksi!

050 597 0481 Sähköposti

JOHANNA SANDBERG

Hengen uudistuksen yhteisöinspiraattori, Riihimäki

Olen nelikymppinen perheenäiti, julistaja ja valmentaja Riihimäeltä, koulutukseltani TM ja opettaja. Yhteisöä olen rakentanut opiskelijatyöntekijänä Helsingissä sekä seurakuntalaisena Riihimäellä. Pienryhmät ja hengellisen kasvun teemat ovat olleet työni keskiössä vuosia, ja olen opiskellut niitä työn kautta Suomessa sekä  Yhdysvalloissa Gateway-seurakunnan johtajuuskoulutusohjelmassa. Olen myös tiimivalmentaja Mestarivalmentaja-koulutusohjelmasta.

Mentorina haluan kuunnella tarkalla korvalla, mitkä ovat mentoroitavan todelliset kysymykset ja kasvuhaasteet sekä auttaa löytämään niihin itse vastauksia ja seuraavia askeleita. Tarvittaessa olen valmis antamaan omaa kokemustani peliin. Pohjaa mentorina toimiseen tuo oma kokemukseni mentoroinnista ja vertaisryhmistä, joista olen hyötynyt hurjasti.

0500 420 763 Sähköposti

TIMO PÖYHÖNEN

Hengen uudistuksen toiminnanjohtaja, Tampere

Olen rakentanut yhteisöjä koko pappisurani ajan eli vuodesta 1998. Olen perustanut itse kolme yhteisöä ja ollut auttamassa yhdessä seurakuntaistutuksessa New Yorkissa. Lisäksi Tampereella olen ollut mukana viiden eri yhteisön syntyvaiheissa sekä kiertänyt eri puolilla Suomea pitämässä valmennuksia.

Mentorina haluan olla yhteisönrakentajien vertaistukena, koska tiedän, miten yksinäistä ja haastavaa työtä se on. Minulla ei ole epärealistisia kuvitelmia työn luonteesta vaan tiedän, että epäonnistumiset ja takapakit ovat sääntö ja onnistumiset poikkeus. Tiedän myös, millaista on toimia työyhteisössä, joka ei aina ymmärrän yhteisönrakentajaa ja tiedän kokemuksesta, millaisia henkilökohtaisia kamppailuja jokainen hengellinen johtaja joutuu käymään. Toisaalta uskon, että tekemällä oppii ja vähitellen osaamisen karttuessa osumatarkkuus paranee. Yhdessä oppimalla voimme löytää niitä tapoja, joilla evankeliumi etenee itse kunkin konteksteissa.

Mentorin tehtävää ajatellen olen suoritanut City to city -verkoston coaching tutkinnon.

046 921 7595 Sähköposti

MARIKA SALO

Yhteisövalmentaja, yrittäjä

Lempäälä

Olen kouluttautunut ja kantapään kautta oppinut yhteisönrakentamista ja se matka jatkuu yhä, sillä yhteisön rakentaja ei ole koskaan valmis. Vuodesta 2010 olen ollut perustamassa ja kehittämässä Lempäälän seurakunnan sisällä kasvavaa Majakka-yhteisöä ja toiminut sen johtoryhmässä seurakuntalaisen roolissa.

 

Olen työskennellyt seurakunnassa kymmenisen vuotta ja toisen vastaavan pätkän kristillisessä järjestössä. Nykyään minulla on oma yritys Kaikuluotain valmennus. Näkyni on auttaa kirkkoja ja seurakuntia kohtaamaan ympäristön ja kulttuurin muutosta suhteessa johtajuuteen ja yhteisöllisyyteen. Tätä työtä teen ympäri Suomea yli kirkkokuntarajojen. Olen osa kansainvälisen seurakunnan/yhteisön istutusprosessin M4:n ohjaustiimiä Suomessa. Olen sertifioitu MCID Professional Coach sekä Tiimiakatemia® Team Coach.

 

Mentorina tahdon rohkaista sekä haastaa yhteisön johtajaa kasvuun, sekä valmentavassa että valtuuttavassa johtajuudessa. Yhteisö ei lepää yksillä harteilla. 

050 501 2245 Sähköposti

JUKKA JÄMSÉN

Pastori, hiippakuntasihteeri Jyväskylä

Olen toiminut vuodesta 2000 alkaen lähetyksen ja kansainvälisen työn hiippakuntasihteerinä Lapuan hiippakunnassa. Asun Jyväskylässä yhdessä vaimoni Kirsin kanssa. Aiemmin olen ollut seurakuntapappina Alavuden seurakunnassa sekä lähetystyössä Suomen Lähetysseuran, Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen ja Operaatio Mobilisaation kautta.

 

Olen ollut mukana Jyväskylän KohtaamisPaikka-yhteisössä ja sen kehittämisessä jo kaksikymmentä vuotta. Missionaarinen eli mukaansa kutsuva ja ulospäin suuntautunut seurakunta ja hengellinen uudistuminen ovat minulle keskeisiä asioita, joita saan laittaa käytäntöön työssäni. Yksi sovellus näistä ovat Majatalo-illat, joita olen pitänyt vuodesta 2009 alkaen yhdessä Ilkka Puhakan, Pekka Simojoen ja EtCetera-kuoron kanssa eri puolilla Suomea.

 

Tarvittaessa tulen mielelläni kehittämään kanssanne teidän yhteisöänne!

0400 945 120 sähköposti

KENNO JA JANA LEIER

Euroopan M4-seurakunnanistutusverkoston johtajapari

Kennolla ja Janalla on seurakunnanistutuskokemusta Suomesta ja Englannista. Heidän taustansa on Suomen vapaakirkko sekä kansainvälinen M4-verkosto. Kenno on varustanut hengellisiä johtajia jo vuosikaudet mm. GLS-johtajuuskonferenssien ja johtamansa Espoon vapaaseurakunnan kautta. Hän on vahva pioneeri ja kypsä hengellinen mentori.

0440 123 777 sähköposti