Valmennukset yhteisöille

Valmennusta yhteisöille ja yhteisönrakentajille

Seurakuntayhteisön rakentaminen on haastavaa työtä. Onnistumis-prosentti kasvaa, kun päätät tiimisi kanssa oppia jatkuvasti uutta. Hengen uudistus tarjoaa tiimivalmennuksia ja mentorointia, jotta seurakuntasi voisi olla enemmän!
 

Useimmat valmennukset on tarkoitettu tiimeille eli ainakin yhdestä seurakunnan työntekijästä ja 2-4 seurakuntalaisesta koostuville ryhmille, joilla on seurakunnan johdon valtuutus johtaa yhteisön rakentamista seurakunnassaan.


 

1. UUSILLE YHTEISÖILLE: YHTEISÖHAUTOMO

Oletko omasta yhteisöstä haaveileva seurakunnan työntekijä tai vastuunkantaja? Älä jää yksin vaan ilmoittaudu mukaan Yhteisöhautomoon! Yhteisöhautomo on myös Kirkon koulutuskalenterissa.

Yhteisöhautomo on erityisesti uusille jumalanpalvelusyhteisöille tarkoitettu kahden vuoden valmennusprosessi, joka antaa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamiseen. Se soveltuu sekä täysin uusille jp-yhteisöille että jo olemassa olevalle messulle, josta halutaan kehittää aiempaa yhteisöllisempi. Yhteisöhautomo perustuu osittain kansainväliseen M4-menetelmään.

Yhteisöhautomo etsii vastauksia esimeriksi tällaisiin kysymyksiin: * Kuka on sopiva yhteisön perustajaksi? * Miten uusi yhteisö syntyy? * Miten otamme ihmiset mukaan ja miten syntyy osallisuuden kokemus? * Miten vahvistamme seurakuntalaisten hengellisen kasvun prosessia? * Miten toteutamme Jumalan missiota maailmassa? * Miten kasvatamme yhteisöä valtuuttavan johtajuuden kautta?

Koulutus alkaa syksyllä 2020 ja lähijaksot toteutetaan Perheniemen kristillisellä opistolla seuraavasti: 13.-15.11.2020, 12.-14.3.2021, 12.-14.11.2021 sekä yhden päivän työntekijätapaaminen erikseen sovittavana ajankohtana. Mukaan siis pääsee vielä, koska koronan vuoksi lähijaksojen alkaminen siirtyi syksyyn. Ota yhteyttä!

Huom: Nyt myös 2021-22 Yhteisöhautomoon voi hakea. Alustavat päivämäärät ovat: 11.-13.3.2021, 12.-14.11.2021, 11.-13.3.2022, 18.-20.11.2022. Ajankohtiin saattaa tulla muutoksia.

Yhteisöhautomo koostuu kolmesta osasta: 

1. Lähijaksot
2. Mentorointi
3. Väliajan tehtävät ja kirjallisuus

Koulutukseen osallistutaan pääosin tiimeinä, joihin kuuluu 1-2 työntekijää sekä 1-4 seurakuntalaista. Kustannukset koostuvat lähijakson osallistumismaksusta (n. 300 e / tiimi / lähijakso) ja kunkin osallistujan täysihoitohinnasta (85e/hlö/lähijakso).

Lähijaksojen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kirjallisuuden lukemista. Kurssikirjana on Timo Pöyhösen Yhteisöjen kirkko (Karas-sana 2019). Muun kirjallisuuden kurssilaiset valitsevat oman kiinnostuksensa mukaan. Kokonaisuuteen kuuluu työntekijän ja mentorin tapaamisia noin kerran kuukaudessa joko paikan päällä tai puhelimitse. Mentorit tulevat kouluttajan puolesta.


 

 

  

 

2.  LAPUAN, TAMPEREEN JA TURUN HIIPPAKUNNISSA: HIIPPAKUNNALLINEN YHTEISÖVALMENNUS

Toteutamme yhteistyössä hiippakuntien kanssa 1,5–2-vuotisia yhteisövalmennuksia. Valmennuksiin voivat hakeutua kyseisten hiippakuntien seurakunnat.

 

Yhteisövalmennus tukee yhteisöllisyyttä ja seurakuntalaisvastuunkantoa paikallisseurakuntien toiminnassa. Valmennuksessa tiimi tutustuu yhteisön prosesseihin kuten missionaarisuuteen, opetuslapseuttamiseen, valtuuttavaan johtajuuteen sekä määrittelee itse yhteisölleen arvot, tehtävän ja näyn. Valmennusprosessi ohjaa käytännönläheisesti rakentamaan ulospäinsuuntautuvia ja erilaisuutta arvostavia seurakunnallisia yhteisöjä. Tiimin yhteisöhanke voi liittyä  jumalanpalveluselämän kehittämiseen tai keskittyä muuhun jäsenlähtöiseen ja yhteisölliseen seurakunnan toimintaan.

Tarkoituksena on saada mukaan seurakunnasta 4–5 hengen ydintiimi, joka toimii keskeisissä vastuutehtävissä seurakunnallista yhteisöä rakennettaessa. On olennaista, että mukana on sekä seurakunnan työntekijä / työntekijöitä että muita vastuunkantajia. Koulutukseen mahtuu yhteensä 10 tiimiä. 

Vuonna 2020 voi ilmoittautua seuraaviin valmennuksiin:

 

Lapuan hiippakunnan yhteisövalmennus 2021–2022

Orientaatio pidetään 14.11.2020 klo 10-16 Haapaniemen hiippakuntakartanossa, Kuortaneella. Kustannukset: lounas omakustanteisesti, matkat ja mahdolliset päivärahat seurakunnan toimesta.

 

Vuonna 2021 valmennukseen sisältyy kaksi kolmen päivän lähijaksoa 4.–6.2. ja 2.–4.9. sekä työntekijöiden lähipäivä 28.4. Vuonna 2022 pidetään niin ikään kaksi kolmen päivän lähijaksoa 27.–29.1. ja 25.–27.8. 

 

Vuosien 2021 ja 2022 kustannukset ovat 350 €/ lähijakso/ tiimi (yht. kumpanakin vuonna 700 €)

Täysihoitokustannukset toteutuspaikkojen mukaan n. 150 € / hlö / lähijakso. Paikat pyritään valitsemaan osanottajien kannalta mielekkäästi ja ne ilmoitetaan myöhemmin. 

 

Ilmoittautuminen 30.9.2020 mennessä Kirkon koulutuskalenterin kautta.

 

Valmennuksen toteuttavat Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli ja Hengen uudistus kirkossamme ry.

 

Lisätietoja: Jukka Jämsén 0400 945 120 jukka.jamsen at evl.fi ja Johanna Sandberg 050 5757 006 johanna at hengenuudistus.fi. 

Turun ja Tampereen hiippakuntien yhteisövalmennus 2021–2023

Orientaatio syksyllä 2021 ja lähijaksot tammikuusta 2022 kevääseen 2023.

Ilmoittautumiset Kirkon koulutuskalenterin kautta.

Lisätietoja: Marika Salo 050 501 2245 marika at kaikulauotainvalmennus.fi ka at kai

 

 

3. VAKIINTUNEILLE YHTEISÖILLE: LEARNING COMMUNITY

Oletko yhteisösi kasvua ja kehittämistä miettivä yhteisönjohtaja? Learning Community -valmennus (LC) on upea mahdollisuus oppia kokeneilta seurakuntapioneereilta yhdessä samojen kysymysten kanssa kamppailevien yhteisönrakentajien kanssa. Se auttaa sinua arvoioimaan seurakuntasi nykytilannetta, unelmoimaan suuremmasta, kuuntelemaan Jumalan ääntä ja tekemään päätöksiä, jotka vievät yhteisönne eteenpäin.

LC on kaksivuotinen valmennusprosessi, joka toteutetaan yhteistyössä Petrus församlingenin ja norjalaisen Agenda1-verkoston ja IMI Kirkenin kanssa. Se on avoin kaikille kristillisille tunnustuskunnille ja edellyttää yhteisönrakentamisen ja opetuslapseuttamisen perusteiden hallintaa.

LC auttaa luomaan yhteisöllistä toimintakulttuuria antaen valmiuksia missionaalisen elämän luomiseen, hengellisen vanhemmuuden suhteiden synnyttämiseen sekä uskottavaan ja yhteisölliseen ihmisten tavoittamiseen evankeliumilla. LC-prosessi on jo vuosien ajan auttanut yhteisöjä eri puolilla maailmaa selkeyttämään visionsa Jumalan johdatusta etsien. Prosessin käyneet seurakunnat ovat kasvaneet niin hengellisesti kuin määrällisestikin.  ​

  • Learning Community 2020-2022: neljä kolmipäiväistä lähijaksoa: 22.-24.10.2020, 18.-20.3.2021 ja 21.-23.10.2021 Maunulan kirkolla, Helsingissä (Metsäpurontie 15). Mukaan pääsee vielä, koska koronan vuoksi alkaminen siirtyi syksylle. Ota yhteyttä!


Grow LC:n hinta on 450e/tiimi/kerta. Hinta sisältää kurssin materiaalit sekä tarjoilut mutta ei majoituksia.

Lisätiedot: Benjamin Sandell 045 630 0237 benjamin.sandell at evl.fi

 

 

4. SPIRIT-YHTEISÖVERKOSTO
 

Haluaisitko verkostoitua muiden yhteisöllisestä, hengellisesti sytyttävästä ja uusia tavoittavasta seurakunnasta unelmoivien kanssa? Olitpa vasta alussa tai jo kokenut yhteisönrakentaja, tervetuloa mukaan Spirit-verkostoon!

Spirit-verkoston alueelliset johtajatapaamiset tarjoavat yhteisönjohtajille henkilökohtaista ja vertaisryhmämentorointia sekä järjestävät valmennuksia yhteisöjen ydintiimeille. Ryhmämentoroinneissa pääset tutustumaan samaa näkyä kantavien ihmisten kanssa, kuulemaan muiden yhteisöjen kuulumisia, kasvamaan johtajana turvallisessa ilmapiirissä sekä rakentumaan hengellisesti.

Alueellinen verkosto toimii jo:
* Pirkanmaalla
* Pääkaupunkiseudulla
* Turun alueella
* Lahden alueella


Spirit-valmennukset kaikenlaisille yhteisöille
 

Alueverkostot järjestävät päivän tai parin mittaisia valmennuksia eri puolilla maata. Niistä saa parhaiten tietoa liittymällä Spirit-verkoston tiedotuslistalle.
 


Mentorointi


Kaipaatko keskustelukumppania yhteisön rakentamisen haasteisiin? Spirit-verkostossa kokeneet yhteisönrakentajat ovat valmiita mentoroimaan toisia. Pääsääntöisesti voimme tarjota mentorin vain työntekijöille, jotka johtavat olemassa olevia tai perusteilla olevia yhteisöjä. Ota yhteyttä, mikäli haluat kuulla lisää.

 

© 2019 by Hengen uudistus kirkossamme ry. Proudly created with Wix.com