© 2019 by Hengen uudistus kirkossamme ry. Proudly created with Wix.com

Valmennukset yhteisöille

Valmennusta yhteisöille ja yhteisönrakentajille

Seurakuntayhteisön rakentaminen on haastavaa työtä. Onnistumis-prosentti kasvaa, kun päätät tiimisi kanssa oppia jatkuvasti uutta. Hengen uudistus tarjoaa tiimivalmennuksia ja mentorointia, jotta seurakuntasi voisi olla enemmän!
 

Useimmat valmennukset on tarkoitettu tiimeille eli ainakin yhdestä seurakunnan työntekijästä ja 2-4 seurakuntalaisesta koostuville ryhmille, joilla on seurakunnan johdon valtuutus johtaa yhteisön rakentamista seurakunnassaan.


 

I. UUSILLE YHTEISÖILLE: YHTEISÖHAUTOMO

Oletko omasta yhteisöstä haaveileva seurakunnan työntekijä tai vastuunkantaja? Älä jää yksin vaan ilmoittaudu mukaan Yhteisöhautomoon! Yhteisöhautomo on myös Kirkon koulutuskalenterissa.

Yhteisöhautomo on erityisesti uusille jumalanpalvelusyhteisöille tarkoitettu kahden vuoden valmennusprosessi, joka antaa käytännönläheistä opastusta yhteisön rakentamiseen. Se soveltuu sekä täysin uusille jp-yhteisöille että jo olemassa olevalle messulle, josta halutaan kehittää aiempaa yhteisöllisempi. Yhteisöhautomo perustuu osittain kansainväliseen M4-menetelmään.

Yhteisöhautomo etsii vastauksia esimeriksi tällaisiin kysymyksiin: * Kuka on sopiva yhteisön perustajaksi? * Miten uusi yhteisö syntyy? * Miten otamme ihmiset mukaan ja miten syntyy osallisuuden kokemus? * Miten vahvistamme seurakuntalaisten hengellisen kasvun prosessia? * Miten toteutamme Jumalan missiota maailmassa? * Miten kasvatamme yhteisöä valtuuttavan johtajuuden kautta?

Koulutus alkaa syksyllä 2020 ja lähijaksot toteutetaan Perheniemen kristillisellä opistolla seuraavasti: 13.-15.11.2020, 12.-14.3.2021, 12.-14.11.2021 sekä yhden päivän työntekijätapaaminen erikseen sovittavana ajankohtana.

Yhteisöhautomo koostuu kolmesta osasta: 

1. Lähijaksot
2. Mentorointi
3. Väliajan tehtävät ja kirjallisuus

Koulutukseen osallistutaan pääosin tiimeinä, joihin kuuluu 1-2 työntekijää sekä 1-4 seurakuntalaista. Kustannukset koostuvat lähijakson osallistumismaksusta (n. 300 e / tiimi / lähijakso) ja kunkin osallistujan täysihoitohinnasta (82e/hlö/lähijakso).

Lähijaksojen lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kirjallisuuden lukemista. Kurssikirjana on Timo Pöyhösen Yhteisöjen kirkko (Karas-sana 2019). Muun kirjallisuuden kurssilaiset valitsevat oman kiinnostuksensa mukaan. Kokonaisuuteen kuuluu työntekijän ja mentorin tapaamisia noin kerran kuukaudessa joko paikan päällä tai puhelimitse. Mentorit tulevat kouluttajan puolesta.

 

 

II. VANHOILLE YHTEISÖILLE: LEARNING COMMUNITY

Oletko yhteisösi kasvua ja kehittämistä miettivä yhteisönjohtaja? Learning Community -valmennus (LC) on upea mahdollisuus oppia kokeneilta seurakuntapioneereilta yhdessä samojen kysymysten kanssa kamppailevien yhteisönrakentajien kanssa. Se auttaa sinua arvoioimaan seurakuntasi nykytilannetta, unelmoimaan suuremmasta, kuuntelemaan Jumalan ääntä ja tekemään päätöksiä, jotka vievät yhteisönne eteenpäin.

LC on kaksivuotinen valmennusprosessi, joka toteutetaan yhteistyössä Petrus församlingenin ja norjalaisen Agenda1-verkoston ja IMI Kirkenin kanssa. Se on avoin kaikille kristillisille tunnustuskunnille ja edellyttää yhteisönrakentamisen ja opetuslapseuttamisen perusteiden hallintaa.

LC auttaa luomaan yhteisöllistä toimintakulttuuria antaen valmiuksia missionaalisen elämän luomiseen, hengellisen vanhemmuuden suhteiden synnyttämiseen sekä uskottavaan ja yhteisölliseen ihmisten tavoittamiseen evankeliumilla. LC-prosessi on jo vuosien ajan auttanut yhteisöjä eri puolilla maailmaa selkeyttämään visionsa Jumalan johdatusta etsien. Prosessin käyneet seurakunnat ovat kasvaneet niin hengellisesti kuin määrällisestikin.  ​

  • Learning Community 2020-2022: neljä kolmipäiväistä lähijaksoa: 22.-24.10.2020, 18.-20.3.2021 ja 21.-23.10.2021 Maunulan kirkolla, Helsingissä (Metsäpurontie 15).


Grow LC:n hinta on 450e/tiimi/kerta. Hinta sisältää kurssin materiaalit sekä tarjoilut mutta ei majoituksia.


III. ALUEELLISET VERKOSTOT

 

Haluaisitko verkostoitua muiden yhteisöllisestä, hengellisesti sytyttävästä ja uusia tavoittavasta seurakunnasta unelmoivien kanssa? Olitpa vasta alussa tai jo kokenut yhteisönrakentaja, tervetuloa mukaan alueellisiin verkostoihin!

 

Hengen uudistuksen alueelliset yhteisöverkostot tarjoavat yhteisönjohtajille henkilökohtaista ja vertaisryhmämentorointia sekä järjestävät noin kerran vuodessa valmennuksen yhteisöjen ydintiimeille. Ryhmämentoroinneissa pääset tutustumaan samaa näkyä kantavien ihmisten kanssa, kuulemaan muiden yhteisöjen kuulumisia, kasvamaan johtajana turvallisessa ilmapiirissä sekä rakentumaan hengellisesti.

Alueellinen verkosto toimii jo:
* Pirkanmaalla
* Pääkaupunkiseudulla
* Turun alueella
* Lahden alueellaIV. KAIKILLE YHTEISÖILLE: SPIRIT-VALMENNUKSET
 

Pitempien koulutusten ohella järjestämme lyhyempiä päivän tai parin valmennuksia eri puolilla maata. Niistä tulee lisätietoja tähän sitä mukaan kun valmennukset varmistuvat. Ainakian KesäSpirit-tapahtumassa Lempäälässä 31.7.-2.8.2020 järjestetään kolmen päivän mittainen Yhteisöpaja, jossa amerikkalainen pastori John Burke opettaa seurakunnan rakentamista.