Ohjeet seurakunnille rahankeräykseen osallistumisesta Hengen uudistuksen kolehtipyhänä helluntaina 31.5.2020

Kirkkohallitus on määrännyt hellantain kirkkokolehdin Hengen uudistus kirkossamme -yhdistykselle. Lahjoitusvaroilla tuetaan paikallisseurakuntien tavoittavien  jumalanpalvelusyhteisöjen syntymistä ja kasvua valmennusten, mentoroinnin ja koulutustapahtumien kautta.

Tulevaisuuden kirkko on yhteisöjen kirkko, sillä juuri yhteisöissä seurakuntalaisten osallisuus ja hengellinen kasvu toteutuvat parhaiten. Terveet yhteisöt ovat vetovoimaisia ja palvelevat ympäristöään.

Hengen uudistus on yhteisötoiminnan edelläkävijä, sillä olemme olleet perustassa moderneja jumalanpalvelusyhteisöjä jo 90-luvulla. Nyt verkostoomme kuuluukin valtaosa kirkon yhteisönrakentajista. Valmennustemme piirissä on vuosittain noin 50 seurakuntaa.

Seurakuntanne voi pitää esillä helluntaikeräystämme helluntain jumalanpalveluksessa ja somessa.

Lahjoitusvaihtoehdot:
* Tekstiviestilllä (10€): Lähetä viesti "10E HU" numeroon 16588.
* MobilePayllä: lyhytnumero 27711.
* Verkossa: www.hengenuudistus.fi

Kiitos lahjastasi!

Rukousehdotus keräyksen yhteydessä:

Herra Jeesus Kristus, sinä itse rakennat kirkkosi ja tuonelan portit eivät sitä voita. Näin helluntaina rukoilemme: vuodata Pyhä Henkesi kirkkosi ylle ja anna hengellisen uudistuksen levitä seurakuntiimme sekä jokaisen jäsenen arkeen. Opeta seurakuntalaisia löytämään omat armolahjansa, palvelemaan niillä kirkkoasi ja olemaan todistuksena maailmalle. Siunaa myös Hengen uudistus kirkossamme -liikkeen työtä ja anna uhrilahjamme koitua kirkkosi parhaaksi. Aamen.

- - - - - - -

 

Rahankeräyslupa

Hengen uudistus kirkossamme ry:n rahankeräyslupa: RA/2018/820.
Toimeenpanoaika ja -alue: 1.1.2019 - 31.12.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Kerätyt varat käytetään yhdistyksen harjoittamaan - koulutus- ja kurssitoimintaan - hengellisten yhteisöjen toimintaedellytysten luomiseen ja ylläpitoon - seurakuntatapahtumiin - lähetystyöhön ja diakonia-avustuksiin Venäjällä - yhdistyksen toiminnasta tiedottamiseen - radio- ja tv-ohjelmien valmistamisesta ja esittämisestä aiheutuviin kustannuksiin.

Kirkkohallituksen ohje

Kirkkohallitus suosittaa, että poikkeusoloissa striimattavissa jumalanpalveluksissa tarjotaan seurakuntalaisille mahdollisuus osallistua yhteistyöjärjestöjen rahankeräyksiin kolehtisuunnitelman mukaisesti. Tämä edellyttää järjestöltä voimassaolevaa rahankeräyslupaa.

Mikäli striimauksessa mainitaan tilinumero tai muu yksilöity maksumahdollisuus on aina ilmoitettava myös: 1) rahankeräyksen järjestäjä, 2) keräyksellä kerättävien varojen käyttötarkoitus sekä 3) lupanumero tai pienkeräysnumero. Nämä tiedot on oltava näkyvillä myös seurakunnan kotisivuilla, mikäli lahjoitusmahdollisuutta tarjotaan siellä.

Lahjoitusvideo

Pekka Simojoki on julkaissut uunituoreen kappaleen näytettäväksi kirkon jumalanpalvelusten yhteydessä helluntaina 31.5. liittyen Hengen uudistuksen keräykseen. Seurakunnat voivat liittää tämän videon jumalanpalveluksensa nettilähetykseen. Sen voi laittaa esimerkiksi keskelle lähetystä saarnan jälkeen tai jumalanpalveluksen loppuun. Huomaattehan, että tekijänoikeuksien vuoksi videota saa jakaa vain jumalanpalveluslähetyksen yhteydessä.

Videon voi joko linkittää tai tallentaa omalle koneelle. Mikäli tarvitsette teknistä konsultaatiota siitä, miten video voidaan sijoittaa lähetykseen, voitte ottaa yhteyttä Ristimedioihin: www.ristimediat.fi. He auttavat miellään ja ilman lisäkustannuksia.

Pahoittelemme, että videolla puhutaan helluntaikolehdista vaikka kyseessä on lahjoitus. Tämä ei kuitenkaa ole lain kannalta ongelma, sillä Hengen uudistuksen rahankeräyslupa mahdollistaa kaikenlaiset keräykset, ja kolehti on yksi lahjoitusmuoto. Kiitos joustavuudesta!

​​​

Lahjoitusdia

Uutta kirkkomusiikkia

Yhteistyökumppanimme muusikko Sakari Heikkilä on tehnyt uudenlaista kirkkomusiikkia seurakuntien käyttöön. Häneltä on ilmestynyt useita helluntai-teemaisia lauluja, joiden nuotit ja sanat sekä äänitteet löytyvät hänen verkkosivuiltaan ja ovat siis vapaasti seurakuntien käytössä. Suosittelemme, että joitakin näistä lauluista käytettäisiin jo tulevan helluntain jumalanpalveluksissa.

Linkki aineistoon: https://www.sakariheikkila.net/lauluarkisto

 

© 2019 by Hengen uudistus kirkossamme ry. Proudly created with Wix.com