Johanna ja Markku Sarento Hengen uudistuksen työyhteyteen

Markku ja Johanna Sarennon esittely

 

Lämmin tervehdys kaikille!

Olemme vaimoni Johannan kanssa aloittamassa työyhteyden

Hengen uudistuksen kanssa, ja haluaisimme

kertoa jotain taustastamme ja kutsumuksestamme.

 

Olen Markku Sarento, 49-vuotias luterilainen pappi, ja olen toiminut erilaisissa seurakuntaviroissa Pohjois-Savossa, Kanadassa ja Etelä-Pohjanmaalla, niin seurakuntapastorina kuin kirkkoherranakin. Olen ollut myös järjestötyössä ja tehnyt työtä yli kirkkokuntarajojen. Viimeiseksi olen ollut viransijaisena Kansan Raamattuseuran toimintakeskuksessa Vivamossa. Nyt olemme kuitenkin palanneet Etelä-Pohjanmaalle ja asumme Johannan kanssa Kauhajoella. Lastemme mentyä naimisiin meillä on erinomainen mahdollisuus siirtyä yhteiseen työhön, joka on ollut sydämellämme jo kolmisenkymmentä vuotta.

Oma työnäkyni on peräisin 1980-luvun alkupuolelta. Olin kyllä jollain tavalla tiennyt olevani oikealla tiellä jo silloin, kun opiskelupaikkani teologisessa tiedekunnassa varmistui, mutta henkilökohtaiseen uskoon Pyhä Henki synnytti minut vasta opinnot aloitettuani.

Jo niiltä ajoilta muistan ne syvältä sydämestä nousevat kuvat kiertävästä julistustyöstä. Näin itseni julistamassa evankeliumia monille, ja yleensä vielä englannin kielellä. Koko ajatus tuntui kyllä lievästi sanottuna etäiseltä, kun en olisi siihen aikaan uskaltanut ollenkaan avata suutani ihmisten edessä. Eivätkä tällaiset pohdinnat muutenkaan oikein vastanneet mielikuvaani tavallisesta papintyöstä.

Mutta kyllä kai tämä matkanteko on ollut tuon alkuperäisen kutsumuksen kantamista. Viisi vuotta Kanadassa 90-luvulla oli siirtolaisuutta monessakin merkityksessä. Luulimme asettuneemme pysyvästi Uudelle Mantereelle, ja ajattelimme monien näkyjen täyttyvän jo silloin. Kyllähän me kiertävääkin työtä saimme tehdä, mutta enemmänkin nuo vuodet olivat henkilökohtaisten prosessien aikaa. Ja saimme perheenä kokea Jumalan hyvää huolenpitoa hyvin vaihtelevissa elämäntilanteissa, osin aivan uskon varassa.

Suomeen ja Kauhajoelle kuitenkin palasimme, ja muutaman vuoden järjestötyön vaiheen jälkeen takaisin seurakuntatyöhön. Minä tein papintöitä lähiseurakunnissa, mm. nuorisotyössä johon koko perheemme osallistui, ja sitten seitsemän vuotta Karijoen kirkkoherrana. Johanna keskittyi taloustoimiston töihin ja kirjanpitoon Kauhajoen seurakunnassa.

Viime vuosina olemme toimineet varsinaisen työmme ohella myös Suomen New Wine -verkoston johtotiimin jäseninä. Olemme olleet jonkin verran mukana myös Hengen uudistuksen ja Kirkonrakentajien foorumin toiminnassa. Tämä mahdollisuus tulla kiinteämmin yhteistyöhön Hengen uudistus kirkossamme ry:n kanssa tuntuu meistä molemmista aivan erityisen hienolta. Siinä on jotain sellaista, joka kuljettaa meitä aivan kutsumuksemme alkujuurille asti - ja samalla se kutsuu meitä johonkin uuteen, johon tahdomme astua Pyhän Hengen johdatuksessa ja voimassa.

 

Hei! Minä olen Johanna Sarento. Synnyin Vaasassa 1965, mutta muutimme Porvooseen lähes saman tien. Siellä kasvoin ja kävin kouluni. Olin 12-vuotias tullessani uskoon, ja pian sen jälkeen koin Jumalan kutsuvan minua antamaan hänelle koko elämäni, kuuntelemaan hänen ääntään ja noudattamaan sitä. Siitä lähtien Jumalan johdatus on ollut minulle äärimmäisen tärkeä ja rakas.

Muutaman vuoden kuluttua tutustuin Porvoon suomalaisen seurakunnan nuortenilloissa Markkuun ja aloimme seurustella. Olin pyytänyt Jumalalta sopivaa ja uskovaa puolisoa, ja niin meidät vihittiin neljän vuoden seurustelun jälkeen. Meillä molemmilla oli sisäinen kutsu tehdä hengellistä työtä, ja nyt se alkoi kietoutua yhteiseksi.

Jumala siunasi meitä kolmella ihanalla lapsella, ja olen erittäin kiitollinen niistä kymmenestä vaiherikkaasta vuodesta, jotka sain olla kotiäitinä. Muutimme nuorena perheenä Kanadaan ja takaisin Suomeen. Sitten tulivat lasten koulut, harrastukset, seurakunnan nuortenillat, ylioppilasjuhlat, kihlajaiset ja lopulta häät. Niin, kaikki kolme menivät naimisiin viiden kuukauden sisällä 2012, ja nyt saamme kiittää kasvaneesta perheestämme ja ensimmäisestä lapsenlapsestamme.

Jumala oli johdattanut minut silloin nuorena ovien sulkemisten ja avaamisten kautta opiskelemaan Helsingin Sihteeriopistoon eikä teologiseen, johon ensin hain. Tämä oli selvästi Jumalan hyvä suunnitelma minua varten. Viimeisimmät neljätoista vuotta olen saanut tehdä mieluisaa työtä toimistosihteerinä ja pääkirjanpitäjänä ja kasvaa monella tavoin ihmisenä. Sydämessäni olen kuitenkin kantanut hänen kutsuaan kaikki nämä vuodet, ja olen saanut usein kokea Jumalan läsnäoloa ja johdatusta erilaisissa sielunhoito- ja rukoustilanteissa.

 

Nyt aloittaessamme työmme Hengen uudistuksen yhteydessä rukouksemme on, että saisimme viedä eteenpäin Jumalan valtakunnan evankeliumia Hänen voimassaan. Haluamme olla mukana toteuttamassa erilaisia rukous- ja koulutustilaisuuksia sekä retriittimuotoisia tapahtumia seurakunnissa. Sydämellämme ovat erityisesti rukoustyöhön, Pyhän Hengen toimintaan ja yhteisölliseen jumalanpalvelukseen liittyvät teemat.

Olemme kiitollisia teistä jokaisesta esirukoilijasta, jotka kannatte meitä rukouksin! Vain Jumalan läsnäolo ja siunaus antavat elämän.

 

Jaa
Kaikki oikeudet pidätetään © 2015 HENGEN UUDISTUS KIRKOSSAMME RY